divendres, 1 d’octubre del 2010

Inauguració del centre de recepció de visitants del Memorial de l'exercito popular de Pujalt


Traducció Estació Collserola

Dia: 10 d'octubre de 2010 – diumenge
Hora: 12 h.
Lloc: Centre de Recepció de Visitants – Pujalt (Barcelona)

Programa:

12h. Recepció d'autoritats

12’15h. Presentació dels últims documents localitzats relacionats amb la Base d'Instrucció del XVIII C.E. de l'Exèrcit Popular:

Santiago González Artigas, Comandant Major de la base: documentació inèdita, fotografies, objectes històrics del Comandant i llibre de poesies crítiques del feixisme i la guerra “Evocaciones a las Estampas de Castelao” escrites al novembre de 1938 a Pujalt per Joan Olivé Porté, soldat i secretari personal del Comandant González Artigas, a qui les hi va dedicar el dia 20 de novembre de 1938.

Presentació de la figura del Comandant Santiago González Artigas i del soldat Joan Olivé Porté.

12’30h. Representació i estrena de l'espectacle teatral i poètic POESIAS D'UNA GUERRA basat en els versos inèdits de Joan Olivé Porté i els gravats de “Galícia Màrtir, Estampas por Castelao”, impresos a València l'any 1937. Representació a càrrec de Manufactures Teatrals Gralla, Jaume Oller i Isaac Fonoll.

13h. Inauguració del Centre de Recepció de Visitants a càrrec de la Sra. Maria Jesús Bono Lahoz, Directora General de la Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya, amb la participació del Sr. Jacques González, fill del Comandant González Artigas i de la Sra. Josefa Olivé, filla del soldat i poeta Joan Olivé Porté.

13’30h. Visita al Centre de Recepció i copa de cava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada