dijous, 10 de febrer del 2011

La canallada italiana


Associació Altra Italia BCN

El 13 de febrer de 1937 el vaixell de guerra italià “Eugenio di Savoia” va actuar el primer dels reiterats bombardeigs amb què va atacar la població de Barcelona al llarg de la guerra civil.

La responsabilitat italiana d’aquest atac va ser posada a la llum només 70 anys després, mentre en la làpida de la plaça Sant Felip Neri - l’únic lloc de Barcelona que mostra encara les ferides dels bombardeigs de
saturació duts a terme per l’aviació legionària italiana - aquesta responsabilitat és encara generalitzada al conjunt de l’exèrcit franquista.

L’Associació Altraitalia, dins la campanya de promoció de la denúncia a l’estat italià pels bombardeigs de la ciutat condal, us convida a participar a un acte de commemoració que tindrà lloc a la

Plaça Sant Felip Neri el proper diumenge, dia 13 de febrer, a les 13,30 hores.

A Sant Jaume a les 12 (acte contra Berlusconi)


Més info:
www.altramemoria.org/

Denuncia

‘La memòria històrica italiana a Espanya’

Que l’estat italià demani perdó!

La intervenció de les tropes i armes enviats per Mussolini va ser decisiva en el triomf de la insurrecció militar de Franco. L’Aviazione Legionària va realitzar els primers bombardejos de saturació dirigits explícitament a assassinar i terroritzar la població civil d’una gran ciutat (Barcelona). Per aquells crims i per la violació de la legalitat internacional l’estat italià mai ha pagat compensacions ni tan sols demanat disculpes. A diverses ciutats, com a Arezzo o Trieste, fins i tot es mantenen o s’inauguren espais dedicats a membres de les tropes feixistes que van participar a la “Guerra d’Espanya”.

Per construir una nova europa dels pobles sobre valors compartits s’ha de restablir la veritat històrica.

I per fer-ho cal obligar l’estat italià a assumir les seves responsabilitats institucionals.

Participa a les nostres campanyes i contacta’ns adreçant una e-mail a memoria@altraitaliabcn.org


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada