dimarts, 24 de maig de 2011

Nou llibre: “Ramon Porqueras. L’heterodòxia militant. Un socialista contra Franco”Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República
L’autor ha analitzat de manera rigorosa i amena la trajectòria personal, sindical i política del qui fou secretari general del sindicat UGT en els temps difícils de la clandestinitat i de l’exili durant el franquisme. El resultat és un estudi biogràfic de Ramon Porqueras (Barcelona, 1925 – Sarcelles, França, 2008), militant socialista des del 1946 i que tingué un paper fonamental en la reorganització de la UGT. Va ser un dels principals promotors de la vaga dels tramvies del 1951. Va viure clandestinament fins que el van detenir el 1953. I el 1955 decideix passar a França i quedar-se a l’exili del que ja no tornaria.

Per a l’elaboració d’aquest estudi que ens ajuda a comprendre millor el moment polític i social d’aquells anys, l’autor ha consultat el Fons Personal Ramon Porqueras i Fontfria del nostre Arxiu. Segons indica ell mateix “aquest material ha estat una de les columnes vertebrals per confegir el llibre.