dijous, 28 de juliol del 2011

375 euros de multa per un acte sobre la memòria històrica



Traducció Estació Collserola

La Fundació Federico Engels anunciava un acte pel 80 aniversari de la Segona República

Espanya /Miguel Aguilar-Tercera Información 28-07-2011
L'ajuntament de Barcelona va multat a la Fundació Federico Engels amb 375 euros per anunciar un acte sobre la memòria històrica per mitjà de cartells en la ciutat. La mesura ha estat interpretada des de la Fundació com un clar atac a la llibertat d'expressió.

La Fundació Federico Engels publica textos d'autors com Marx, Trotsky o Lenin juntament amb altres teòrics contemporanis intentant difondre el pensament marxista entre la societat. Gràcies al suport de centenars de persones aquest projecte ha crescut considerablement difonent els seus textos més enllà d'Espanya, arribant a països com Veneçuela, Mèxic, Bolívia o Cuba.

Una de les seves activitats en els passats mesos va ser la d'homenatjar el 80 aniversari de la proclamació de la Segona República, en defensa de la memòria històrica, en el qual Juan Ignacio Ramos, autor de “Revolución Socialista y Guerra Civil” i Pelai Pages, professor de la Universitat de Barcelona, oferirien una conferència als assistents.

No obstant això, el 3 de maig de 2011, amb àdhuc el PSC en l'Ajuntament, es va interposar una denúncia contra aquesta fundació per la realització de tal cartell. Després de les eleccions, i ja amb CIU en l'ajuntament, es va continuar amb la tramitació de la multa, la qual va ser comunicada a principis de juliol.

Des de la Fundació Federico Engels exigeixen que es retiri la multa per considerar-la una agressió a la llibertat d'expressió, així com informa que iniciés una campanya de denúncia pública davant els fets esdevinguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada