divendres, 1 de juliol de 2011

Cicle ‘Memòries de la Guerra Civil’ a la Filmoteca de Catalunya


Memorial Democràtic

Cicle 'Memòries de la Guerra Civil' a la Filmoteca

Del 5 al 29 de juliol

Taula rodona 'La guerra civil, encara?'
Dijous, 14 de juliol a les 19.30 h

Filmoteca de Catalunya
Avda. Sarrià, 33
Barcelona

Amb ocasió del 75è aniversari de l’inici de la guerra civil, la Filmoteca de Catalunya ha programat un cicle que recorda el paper decisiu que el cinema hi jugà com a testimoni i registre dels esdeveniments. La primera part tindrà lloc al juliol. La segona, a la tardor, aprofundirà en alguns aspectes en estreta sintonia amb l’exposició Imatges confrontades que la Filmoteca inaugurarà a la nova seu del Raval.

Al juliol hi ha programades vint sessions i més de 40 pel·lícules, curtmetratges i documentals. S’hi projectaran, entre d’altres, La vieja memoria (Jaime Camino, 1977), Tres llancers bengalins (Henry Hathaway, 1934), Soy un fugitivo (Mervyn LeRoy, 1932), Obiettivo: Barcellona (Xavier Juncosa, 1998), Mirant el cel (Jesús Garay, 2008), Libertarias (Vicente Aranda, 1996) i Espoir (André Malraux, 1938).


El 14 de juliol tindrà lloc, amb el suport del Memorial Democràtic, la sisena sessió del cicle, sota el títol 'La guerra civil, encara?'. Hi haurà una taula rodona amb la participació dels historiadors Angela Jackson, Julián Casanova, Borja de Riquer i Josep M. Solé i Sabaté. Alguns dels curtmetratges que es projectaran són Commemoració a un any de la mort de Durruti (CNT, 1937), Noticiario español núm. 1, la primera noticia. Frente de Madrid - Ciudad Universitaria (Departamento Nacional de Cinematografía, 1938) i Noticiari nacional. Espanya al dia (Generalitat de Catalunya/Laya Films, 1938).

Programació