divendres, 15 de juliol del 2011

Granollers: 75 aniversari Revolució Social 1936-2011



Traducció Estació Collserola

El pròxim 19 de Juliol, es complix el 75 aniversari d'una de les revolucions que va canviar les condicions de vida de milers de treballadors i treballadores catalanes i de la resta de l'estat, quan, després de derrotar el feixisme, van passar a controlar la majoria d'aspectes de les seves vida. Centenars d'empreses, camps de cultiu, escoles, van passar a ser gestionats pels mateixos treballadors/s'a través de les colectivizaciones i cooperatives. Aquells/es que fins a aquell dia se'ls negaven els seus drets bàsics, passaven a convertir-se en els protagonistes de les seves pròpies vides.

Rojo y Negro - Dissabte 16/07/11
En la comarca aquesta realitat, va comportar que centenars d'empreses com la Teneria i Can Fàbregas de Mollet, la Tintoreria Franco-Española de Parets, o Roca Umbert, Can Trullàs i Estabanell i Pahisa S.A de Granollers fossin gestionades en favor del poble, i no per a beneficiar una minoria; que l'habitatge es convertís en un dret i no en una mercaderia a través de la seva municipalitzación; que es creessin cooperatives de consumidors/as, etc.

Actualment el capitalisme ens està mostrant el seu autèntica cara. Amb una realitat de crisi, i precarización de la majoria de la població. Aquesta realitat, a nivell comarcal es concreta amb més de 33.000 persones parades, amb empreses amb beneficis que volen acomiadar treballadors/es com Derbi, amb desnonaments, i la destrucció del nostre territori.

Davant els intents de criminalització i falsificació de la història per part dels i les historiadors/s'a el servei del poder, nosaltres avui com ahir, vam reivindicar a aquells homes i dones que buscaven una societat més justa, igualitària i lliure per a tot el món. Com llibertàries ens comprometem a continuar la lluita amb els objectius i conviccions que defensaven aquells revolucionaris i revolucionàries.

Activitats previstes per a aquesta commemoració:

•Exposició fotogràfica "L'exili republicà a França" i Xerrada-debat sobre el 75è aniversari de la Revolució del 36. L'Exposició, cedida per CNT66 Pyrénées-Orientals, es podrà visitar del 05 al 23 de juliol al cafè-restaurant Anònims de Granollers.

•Xerra-debat: 75è aniversari de la Revolució del 36. La lluita del moviment llibertari contra el feixisme i per la revolució social. Dissabte, 16 de juliol a les 18 h. - Lloc: Anònims. C/ Miquel Ricomà, 57. Granollers. Amb Enric Melich Gutiérrez (exiliat a França, combat amb l'escamot i col·labora amb una xarxa d'evasió. Finalitzada la segona guerra mundial continua activament la seva lluita llibertaria contra la dictadura franquista)

Organitzen:  Anònims, Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, CGT Vallès Oriental, i CNT 66 Pyrénées-Orientales


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada