dimarts, 19 de juliol del 2011

Moviment revolucionari a Barcelona

Traducció Estació Collserola

De CNT-FAI BCN
"Moviment revolucionari a Barcelona" (1936), dirigit per Mateo Santos i produït per l'Oficina d'Informació i Propaganda de la CNT-FAI, és el primer reportatge de la Guerra Civil. Rodat a Barcelona, les seves imatges abasten des del 19 al 23 de juliol de 1936.

Imatges de la Presó Model, Capitania General, Maestranza d'Artilleria i Comandància de Marina; els edificis mostren senyals dels recents combats mentre la locució parla de la traïció militar que va ser rebutjada per la combativa actitud del poble.

Barricades en els carrers i milicians anarquistes que mantenen les posicions i controlen el pas de vehicles. Edificis de la Plaça de Catalunya i altres avingudes del centre de la ciutat en els quals s'observen destrosses produïdes pels combats. esglésias i col·legis religiosos de Barcelona danyats pel foc.

Església de les Salesas: la multitud contempla les mòmies de monges exposades en l'escalinata d'entrada; la locució presenta aquestes mòmies, com prova que les monges eren torturades per les seves mateixes companyes.

Manicomi de Santa Eulalia: la locució diu que diversos feixistes van disparar des d'ell, contra el poble; imatges, possiblement ficcionadas, d'un grup de milicians disparant contra les finestres, mentre altres milicians van traient del manicomi objectes d'art religiós que, acumulats davant de l'entrada, són incendiats posteriorment.

L'edifici de la comandància del Port amb grans destrosses.

El buc "Djene" que torna A França amb els atletes vinguts per a participar en l'Olimpíada Popular i vaixells de guerra anglesos ancorats en el port.

Sortida de la columna Durruti cap al front d'Aragó. Entre una gran multitud que aplaudeix des de les voreres, van passant, a peu, en camions i en vehicles blindats artesanalment els milicians de la columna Durruti.

Vista general de la Presó Model: grups de presos alliberats pels anarquistes són aplaudits en el carrer.

Exterior d'un hospital on s'atén als ferits en el moviment revolucionari i una petita església transformada a casa del Poble.

La càmera rcorre en un vehicle diversos carrers de Barcelona fins a arribar a la seu del Comitè Regional de la CNT-FAI, en Ví­a Laietana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada