dijous, 18 d’agost del 2011

El castell de Montjuïc serà la nova seu del Memorial Democràtic

Seu de la institució a la Via Laietana 69

El Govern retalla un 29% el pressupost de la institució, que canviarà de "prioritats"

Dimecres, 17 de agost del 2011
El Periódico.cat / JOSE RICO / Barcelona
El Govern català ha anunciat que el Memorial Democràtic de la Generalitat s'ubicarà a partir de l'octubre al castell de Montjuïc. L'Executiu d'Artur Mas va tancar a finals de febrer la seu de la institució a la Via Laietana per "deficiències estructurals" i va traslladar provisionalment les dependències i el personal al Museu d'Història de Catalunya. El procés per elegir el nou director tindrà lloc a l'octubre, quan el Parlament esculli els nous membres de la junta de govern del Memorial.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i l'alcalde accidental de Barcelona, Jaume Ciurana, han anunciat la firma d'un conveni entre les dues institucions pel qual el consistori cedirà les instal·lacions del castell per acollir el Memorial Democràtic. El trasllat es realitzarà a principis d'octubre, mig any després que la seu del número 69 de la Via Laietana, inaugurada pel tripartit, fos clausurada. Segons Ortega, el cost de les deficiències d'aquest edifici era "molt elevat" i no podia ser assumit per la Generalitat.

De fet, la número dos del Govern ha explicat que el departament de Governació, del qual depèn ara el Memorial, ha retallat un 29% el pressupost de l'entitat, ja que la "prioritat" de la conselleria, ha afegit, "és el món local". No obstant, Ortega ha assegurat que aquesta retallada no s'ha traduït en acomiadaments de personal, i que només uns quants treballadors han hagut de ser reubicats en altres àrees del departament.

La vicepresidenta ha insistit que el Govern està compromès amb l'"impuls" del Memorial Democràtic, però ha advertit que la "filosofia" i les "prioritats" hauran de canviar. "La voluntat és que ningú faci un ús partidista de la memòria democràtica. No es tracta de dividir en bons i dolents perquè víctimes, en una guerra, ho són tots, d'un bàndol i de l'altre", ha assenyalat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada