dilluns, 5 de setembre del 2011

Convocatòria reuniò del Consell de Participació del Memorial Democràtic ampliat


Estimados amigos:
Como miembro del Consell de Participació y a instancia de su Presidente Enric Pubill os remito esta amplia convocatoria dada la gravedad de la situación del Memorial Democratic cuya finalidad, por parte de la Consellera de la Generalitat Joana Ortega, es no solo desvirtuar y diluir el contenido del mismo sino también su liquidación. Es por ello que todas las Entidades memorialistas, Universitarias, asociaciones, personalidades y cuantos estén interesados estemos presentes en esta convocatoria para con ello tomar las iniciativas pertinentes y ejercer las medidas de acción y presiones necesarias.

Para ello enviaré en varios bloques (unos 400 email) para que a su vez lo remitáis a todos vuestros contactos. Es una batalla política que no podemos ni debemos pasar por alto.

Un fuerte abrazo.

Paco Ruiz Acevedo
Presidente de la AMHDBLL
-------------------------------------------------------------------------
Consell de Participació del Memorial Democràtic
Barcelona
31 d'agost de 2011

Benvolgudes i benvolguts,

En la reunió que vam mantenir el passat 18 de juliol entitats de memòria històrica, la majoria representades en el Consell de Participació, vam analitzar la situació en que es troba el Memorial Democràtic i vam acordar redactar un comunicat denunciant la paràlisi de la institució, la marginació dels òrgans de govern, l'absència de nomenament de director i el perill en que es troben les polítiques públiques de memòria per l'acció del govern de la Generalitat. També es va acordar tornar-nos a reunir el mes de setembre per concretar accions orientades a redreçar una situació que considerem inacceptable.

El mes d'agost, en plenes vacances, ens hem assabentat pels mitjans de comunicació del trasllat de la seu de la institució al Castell de Montjuïc, sense ni tan sols comunicar-ho al President del Consell de Participació en funcions ni a cap de les entitats que fa anys treballen per la recuperació de la memòria històrica i que formen part del Memorial Democràtic; un pas més en aquesta política d'intentar reduir el Memorial a una peça de museu, a un -tal com es deia en la declaració del 18 de juliol- “souvenir turístic”. Per si quedaven dubtes dels autèntics objectius del govern, les declaracions de la consellera Ortega en el sentit que històricament no hi ha bons ni dolents i que el Memorial havia donat fins ara una visió políticament esbiaixada (s'ha d'entendre a favor dels demòcrates) són prou aclaridores.

Davant d'aquesta situació, i d'acord amb la Vicepresidenta i la Portaveu del Consell, us proposem celebrar la reunió que vam acordar el passat 18 de juliol, el proper dijous 8 de setembre, a les 19 hores al local de la Fundació Cipriano García (CCOO), Via Laietana.16,

Amb la seguretat de comptar amb la vostra presència rebeu una salutació molt cordial.

Enric Pubill, President
Anna Sallés, Vicepresidenta
Rosa Toran,  Portaveu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada