diumenge, 1 d’abril del 2012

Rubí commemorarà el 81 º aniversari de la 2 ª República

Traducció Estació Collserola
Revista  SE7 SE7 29/3/12
En la nostra ciutat s'han preparat una desena d'actes que serviran per a commemorar aquest any el 81 º aniversari de la 2 ª República. L'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica Neus Català, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) han organitzat aquestes propostes amb l'objectiu de promoure els valors republicans.
Dimarts 10 d'abril, s'inicien els actes amb la passada d'un documental i un col·loqui en el Centro Rubinenca d'Alternatives Culturals (CRAC) organitzat per l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica Neus Català. En la trobada, s'abordarà què hauria passat en cas que la República hagués tingut continuïtat. La mateixa associació ha organitzat una ofrena floral als soldats republicans enterrats en les fosses de Sant Quirze el dia 21 d'abril i una exposició sobre la guerra civil espanyola que es podrà visitar en el CRAC entre el 10 i el 14 d'abril.
El 11 d'abril, ICV organitza en la seu del partit una xerrada col·loqui que contarà amb la presència del ex fiscal anticorrupció Carlos Giménez Villarejo.
Per la seva banda, el mateix 11 d'abril, el PSC proposa la projecció del film Llibertàries, de Vicente Aranda, per a promoure després un debat entre els assistents entorn del paper de la dona durant la República i la Guerra Civil.
ERC també participa en aquests actes amb una xerrada a càrrec del diputat en les Corts Joan Tardà que tindrà lloc el 13 d'abril en el local del CRAC.
Totes les entitats i partits polítics que prenen part en l'organització faran un acte conjunt el dia de la República, el 14 d'abril, que consistirà en la lectura d'un manifest en la plaça de la República i d'una ofrena floral . S'aprofitarà la jornada per a inaugurar en aquest mateix espai el monument a la República, obra de l'artista Josep Abasta.
El mateix dia 14, EUIA organitzarà el tradicional sopar i festa republicana en el CRAC.
L'últim acte programat tindrà lloc el 28 d'abril, en l'Espai Cultural de la CGT, organitzat per la Fundació Andreu Nin. Es projectarà la pel·lícula Terra i llibertat, de Ken Loach, basada en el llibre de George Orwell Homenatge a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada