dimecres, 23 de maig del 2012

Plataformes contra el feixisme, indignades per l'autorització de la manifestació de la Falange

El jutge diu que no hi ha cap perill · Sosté que el lema, 'Marxa per la unitat d'Espanya. Contra el separatisme, una bandera', no té connotacions negatives

Dimecres  23.05.2012  VilaWeb
Les plataformes contra el racisme i el feixisme catalana i basca, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i Sare Antifaxista, han fet un manifest per alertar dels perills de l'autorització d'una manifestació de la Falange coincidint amb la celebració de la final de Copa entre Barça i Athletic de Bilbao. Avui, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha explicat en la sentència (pdf) feta pública per què permet la manifestació de grups ultres: diu que l'afirmació de la policia que aquesta manifestació era perillosa es basa 'en simples afirmacions abstractes i imprecises que no tenen una base real' i que parla de fet que 'difícilment es poden imputar als organitzadors'.

'Ens sembla increïble que s’atorgui al feixisme llibertat d’organitzar-se, mentre que la presidenta de la Comunitat de Madrid s'ha declarat partidària de retirar la llibertat d’expressió a les afeccions dels clubs que juguen la final', diu el comunicat de les plataformes antifeixistes. 'Aquesta manifestació és un insult i una amenaça, no tan sols a les afeccions catalana i basca, sinó a la gran majoria de la població de Madrid, que té un llarg historial de rebuig al feixisme i de defensa de la democràcia.'

Les raons del tribunal
El tribunal encara diu que ni l'hora ni el lloc de començament de la manifestació (a les sis de la tarda a la plaça Alonso Martínez, amb acabament a la plaça de Chamberí) no coincideixen amb l'hora i el lloc que es jugarà el partit (a les deu del vespre a l'estadi Vicente Calderón). No considera, a més, que el lema de la manifestació, 'Marxa per la unitat d'Espanya. Contra el separatisme, una bandera', tingui 'connotacions negatives en relació amb la final de futbol'.

La manifestació es presenta com una 'resposta a les provocacions' del seguidors del Barça i l'Athletic. Entre els convocants hi ha, a més de la Falange, el sindicat TNS, les joventuts de la Falange, Patriotas, Plataforma Memoria y Lealtad, In Memoriam Juan Ignacio, Hermandad de la Vieja Guardia, Alternativa Española i Hermandad de Banderas de Falange. Diuen que volen respondre a l'insult 'a tot Espanya i tots els espanyols' que representa la xiulada contra l'himne espanyol prevista pels seguidors catalans i bascos a l'estadi Vicente Calderón, tal com va passar fa tres anys a València .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada