diumenge, 10 de juny del 2012

Presentació del llibre "Entre el record i l'oblit: memòria de la Guerra Civil i l'exili català al Quebec"

cultura/gentcat.cat
Dins del XII Cicle de conferències pirinenques (àmbit de la Memòria Històrica).
Aplega 11 testimonis de la diàspora catalana al Quebec arran de la Guerra Civil (1936-1939). Ha estat editat pel Casal Català del Quebec.

Data
28/06/2012
Horari
20.15 h

Entrada lliure
Lloc de celebració
Museu Cerdà (sala de convencions)
C. d'Higini de Rivera, 4
Tel. 972 884303
Puigcerdà (Cerdanya)
Web del Museu Cerdà

Entitats organitzadores:
Casal Català del Quebec
Grup de Recerca de Cerdanya.

Xarxa Llull- Marina López Planella 17 maig 2012
Entre el record i l'oblit. Memòria de la Guerra Civil i l'exili català al Quebec és un recull de testimonis d'exiliats catalans al Quebec durant la Guerra Civil i la postguerra.

Els autors (Carme Casanovas, Igansi Cos, Francine Nadal i Èric Viladrich) expressen la importància de donar veu a aquests records:

"La part de la història a què fem referència i sobre la qual versa el recull de testimonis personals d'aquest llibre és alhora un fragment de la història col·lectiva de tot un poble i d'una nació –Catalunya– i el seu passat més proper, que inclou la Segona República, la Guerra Civil, la postguerra i l'exili. (...) Aquesta obra humil, però alhora ambiciosa, tant per la seva originalitat –és el primer recull d'aquestes característiques al Canadà– com pel seu alt component simbòlic: vol ser un record escrit, una penyora que es trasnmet de pare a fils, d'avis a néts, un recull de vivències personals d'uns quants testimonis de la diàspora catalana al Quebec que van viure aquella època i que la van sobreviure per acompanyar-nos fins avui."

El llibre ha estat editat pel Casal Català del Quebec i per la Universitat de Mont-real, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Ramon Llull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada