dimarts, 17 de juliol de 2012

Jornada d'homenatge: 19 de Juliol. Revolució a Barcelona


Traducciò Estaciò Collserola

CNT-AIT
Data i hora de l'esdeveniment: 19/07/2012 - 19:00
Dijous que ve 19 de Juliol es compleixen 76 anys del triomf de la classe obrera barcelonina contra els militars feixistes, després de l'alçament militar del General Franc. En aquesta data, els obrers organitzats en els barris en comitès de defensa de la CNT, juntament amb altres organitzacions antifascistas i revolucionàries, van detenir a les tropes feixistes en els carrers de Barcelona. És, sens dubte, una data històrica per al moviment obrer, no només per haver vençut l'alçament militar, el mai vist en el moviment obrer peninsular, sinó també perquè va ser l'inici de l'expropiació obrera, l'organització assembleària , les colectivizaciones, és a dir: la revolució social a Catalunya, València i Aragó.
Per a commemorar aquest esdeveniment, la CNT vol organitzar una jornada d'homenatge i record del que és un precedent inoblidable per a la memòria històrica que s'allotja en les nostres ments i en els nostres cors.
I per això farem una ruta a peu pels carrers de Barcelona on explicarem com els obrers, organitzats en comitès de defensa, tenien un pla per a defensar la ciutat davant l'esperat cop militar contra la República, com van saber preparar-se per a derrotar a les tropes feixistes que avançaven pels carrers -esperant que el poble fugís atemorit al veure els seus canons-, i com últim, i després d'una dura i intensa batalla, els militars feixistes es van rendir al poder popular i van ser capturats ​​per la Guàrdia d'Assalt i alguns Guàrdies Civils fidels a la República.
La ruta començarà el dijous 19 de juliol a les 19h, en la confluència dels carrers Ronda de Sant Antoni amb el carrer Sant Antoni Abad (parada de metro de Sant Antoni de la Línia 2); baixarem per Ronda Sant Pau, i ens pararem en els punts més calents d'aquell dia, explicant els detalls dels fets (barricades, llocs de reunió i el pla que tenien tant els militars feixistes com els obrers revolucionaris que els combatien); per a enllaçar amb l'Avinguda Paral·lel fins a arribar a les drassanes , les dependències militars i l'estàtua de Colón, on es van lliurar dures batalles. Acabarem en la plaça del Duc de Medinaceli, on a continuació es realitzarà una xerrada amb l'historiador Agustín Guillamón, i un sopar popular per a tots els assistents a un mòdic preu.
Esperem la vostra assistència
- 19:00 h Ronda Sant Pau (M San Antonio). Ruta històrica per la Barcelona Rebel.
- 21:00 h Plaza Duc de Medinaceli. Visionado de documentals del 36. Entrepans i begudes a preus populars.
- 21:30 h Xerra amb Agustín Guillamón
Salut i revolució!