dijous, 5 de juliol del 2012

Un regidor de PxC a l'Hospitalet, envoltat de símbols nazis a plaça Espanya a Barcelona

Alberto Sanchez  regidor de PxC a L'Hospitalet amb
barret i salutació feixista la nit del dia 1/7/12
en la plaça d'Espanya de Barcelona

El Periódico de L'Hospitalet 3 de juliol del 2012
Plataforma per Catalunya, que es defineix com una formació identitària i defuig que es refereixin a ella com a partit xenòfob, té sobre la taula una altra foto que desacredita l'intent de presentar-se com una formació d'ordre. En una imatge captada diumenge a la nit a la plaça d'Espanya de Barcelona, durant les celebracions per la victòria de la Roja a l'Eurocopa, es veu al regidor de Plataforma a l'Hospitalet, Alberto Sánchez, envoltat de la creu cèltica, l'àguila franquista i de persones d'estètica nazi. Fonts presencials de l'àmbit de les formacions xenòfobes asseguren que a la zona hi havia altres regidors de la formació i que es van fer reiterades salutacions nazis o franquistes. Ahir a la tarda, sota la consigna "màxima difusió", els usuaris de les xarxes socials van difondre un missatge on es denunciava l'actitud d'Alberto Sánchez que es va propagar a tota velocitat.

L'evident coqueteig d'Alberto Sánchez amb persones d'ideologia franquista o neonazi incomoda la direcció de Plataforma per Catalunya. Ahir, el secretari d'organització de PxC, el regidor en Sant Boi David Parada, va dir en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies que, després dels fets ocorreguts la matinada del diumenge a la plaça Espanya, els responsables del partit havien decidit obrir un expedient a Sánchez i que, potser, se li aplicaria una sanció exemplar arran d'aquests esdeveniments. Serà el líder de PxC, Josep Anglada, qui decidirà si aquesta obertura d'expedient acaba amb l'expulsió de Sánchez de la formació.

Sánchez és un personatge polèmic. Fa una setmanes, va ser un dels 23 membres d'aquesta formació política que va ser sancionat amb 3.000 euros de multa per part del Departament d'Interior per haver vulnerat la Llei de l'Esport, que prohibeix la incitació al racisme i a la xenofòbia als estadis, quan es va vestir amb burca durant el partit de Copa del Rei que van disputar el Barça i l'Hospitalet el 9 de novembre.

PROMOTOR DEL CASAL TRAMUNTANA AL CLOT
Sánchez, que va fixar la seva posició el 16 de juny al bloc del Casal Tramuntana sobre les interaccions entre futbol i identitat, és un dels promotors d'aquest centre, des del qual -segons diverses entitats de la zona del Clot de Barcelona, on es troba- es promouen actituds de persones d'ideologia xenòfoba. En el citat bloc, els membres del Casal es defineixen a si mateixos com "un grapat de joves (i alguns no tan joves) identitaris, inconformistes, i amb inquietuds socials, culturals i polítiques. Gent jove, dissident del sistema i la modernitat actual, que ens oposem al fenomen de la globalització, al salvatge capitalisme i a la destrucció de la nostra identitat com a poble en tots els seus aspectes".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada