dijous, 13 de setembre del 2012

Homenatge a les víctimes dels bombardeigs a Reus

Memorial Democràtic
Coincidint amb la inauguració de l’exposició 'Catalunya bombardejada', el 17 de setembre, a les 19 hores, tindrà lloc un acte institucional d’homenatge a les víctimes dels bombardeigs.
 
'Catalunya bombardejada. 75è aniversari dels bombardeigs a la població civil i les infraestructures catalanes' és una mostra produïda pel Memorial Democràtic que recorda les més de 5.000 víctimes mortals i els milers de ferits a conseqüència dels bombardejos durant la Guerra Civil.

L'exposició destaca la resistència ciutadana davant l’atac indiscriminat i sistemàtic de nombrosos municipis catalans allunyats en aquell moment del front de guerra. Està formada per dues exposicions, 'Catalunya bombardejada' i 'Bombardeigs a les centrals hidroelèctriques (1937-38)', que es podran veure juntes o per separat als diferents municipis per on itinerarà.
Coincidint amb la inauguració de l’exposició, el 17 de setembre, a les 19 hores, tindrà lloc un acte institucional d’homenatge a les víctimes dels bombardejos. L’acte comptarà amb testimonis dels bombardejos a la ciutat tarragonina i representants institucionals.
A més, el dia 2 d’octubre a les 19.30 h, Ezequiel Gort pronunciarà la conferència Els bombardeigs a Reus. Els efectes. La cronologia; el dia 3 d’octubre hi haurà la presentació del dossier pedagògic de l’exposició, que inclourà una visita guiada a l’exposició i al refugi de la Patacada, i el dia 9 d’octubre, també a les 19.30 h, Salvador Palomar pronunciarà la conferència La vida quotidiana a Reus durant els bombardeigs.
Exposició
Del 17 de setembre al 14 d’octubre
Centre Cívic del Carme/Casal de les Dones
Plaça de la Patacada
Reus
 
Inauguració de la mostra i acte institucional en memòria dels bombardejos de Reus durant la Guerra civil
Dilluns 17 de setembre, a les 19 h
Plaça de la Patacada
Reus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada