divendres, 12 d’octubre del 2012

Tradicional Homenatge al Fossar de la Pedrera

Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya - 19 setembre de 2012
Una vegada més ens permetem convidar-los al tradicional homenatge al nostre President Lluís Companys i als republicans assassinats durant el franquisme.
 
Lloc:  Al Fossar de la Pedrera del Cementiri de Motjuïc, el proper diumenge dia 14 d’octubre a les 12 hores del migdia

Malgrat els anys transcorreguts, sigui per voluntat política, per ganes de voler amagar o per fer oblidar aquella pàgina de la història, la nova democràcia ha vingut negant la rehabilitació jurídica a tots aquells homes i dones que foren jutjats, per aquells criminals tribunals militars il·legals, mitjançant uns judicis sumaríssims militars i paradoxalment condemnats a la pena de mort per rebel·lió militar.
Fins i tot a l’any 2007, les Corts General espanyoles van aprovar la descafeïnada i vergonyosa Llei de la Memòria Històrica, que tanca definitivament la possibilitat de ser rehabilitats jurídicament.
Els franquistes van fer aprovar la Llei d’Amnistia de l’any 1977, per salvaguardar l’honor i les responsabilitats jurídiques de les persones que tingueren responsabilitats penals durant el franquisme, en canvi, els demòcrates que van pactar l’exemplar transició a la democràcia, no van reclamar la rehabilitació dels nostres morts; aquests fets passaran a la història com la vergonya política més gran de la nostra transició democràtica.
Els familiars mai hem reclamat venjança envers aquells que tan mal ens van fer, però sí reclamem justícia, i aquesta en el transcurs dels anys se’ns ha vingut negant, siguin els governants de dretes o d’esquerres.
Aquesta indiferència fa molt mal als familiars de les víctimes.
Agrairem la difusió d’aquesta convocatòria entre els vostres amics.
Us hi esperem        
La Junta Directiva              


-Distinció Cívica de l’Ajuntament
de Mollet del Vallès 2006  
-Premi Comissió de la Dignitat 2006            
-Creu de Sant Jordi 2008 de la Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada