dilluns, 26 de novembre del 2012

Granollers, ciutat bombardejada

Granollers. Refugio antiaéreo de la Guerra Civil. aj
 
Traducció Estació Collserola
La capital del Vallès Oriental organitza un itinerari guiat per les zones bombardejades durant la Guerra Civil, el Museu i el refugi antiaeri

Vallès Oriental, 2012.11.23
Granollers- lavanguardia.com. - La ciutat de Granollers recorda els bombardejos que va patir durant la Guerra Civil espanyola amb un itinerari guiat que s'inicia al Museu de Granollers, visitant el refugi de la plaça de Can Sínia, plaça Maluquer i Salvador, amb final a Can Jonch, on s'ubica el Centre de Cultura per la Pau. El recorregut té una durada de dues hores i cal fer la reserva prèvia.

Granollers, com altres ciutats de l'estat espanyol, va patir els bombardejos de l'aviació italiana i alemanya que donaven suport als "revoltats", deslleials a la República. La Vanguardia es va fer ressò de l'acció. L'entrada de l'aviació en la guerra va posar en pràctica una nova estratègia militar, que després seria àmpliament utilitzada en la Segona Guerra Mundial i fins a l'actualitat: atacs indiscriminats sobre la població civil de la rereguarda.

El mes de març de 1938, la ciutat de Barcelona va patir atacs aeris continuats durant tres dies. Poc després, les bombes caurien sobre Granollers. A les 9.05 del matí del dimarts 31 de maig de 1938, cinc avions italians Savoia-S 79, amb base a l'illa de Mallorca i al servei del general Franco, van bombardejar Granollers. L'atac va durar un minut i va causar nombrosos morts i ferits, així com la destrucció del centre de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada