dimecres, 26 de desembre del 2012

La guerra aèria a Catalunya (1936-1939​)

Catalunya (1936-1939) de David Gesalí Barrera, David Íñiguez Gràcia

Durant la Guerra Civil, Catalunya fou l’escenari d’una guerra sense treva on s’experimentaren noves tàctiques i estratègies, tant al camp de batalla com a la rereguarda. La voluntat de resistència republicana, mancada de recursos, hagué de fer front a les forces franquistes, que aplicaren una sofisticada maquinària bèl·lica contra tot el territori. En aquest context, a partir de 1937, el país viqué un setge aeri permanent a càrrec de la aviació franquista, potent i organitzada, que es desplegà fins el darrer dia de la guerra.
La guerra aèria a Catalunya (1936-1939) constitueix una crònica visual que proporciona una acurada selecció d’imatges inèdites, representatives i de qualitat, però sobretot pretén ser un llibre d’investigació històrica on es desvetllen episodis i fets relacionats amb l’aviació a la Guerra d’Espanya rescatats de l’oblit. Per primera vegada es presenta la guerra aèria emmarcada en una perspectiva global i amb tota la seva complexitat: les estratègies existents en el rerefons dels bombardeigs, la defensa del territori, la fabricació i adquisició d’armes... L’anàlisi dels grans esdeveniments de la campanya aèria a Catalunya i la seva documentació s’alternen amb microhistòries d’alguns dels protagonistes, que els autors han pogut reconstruir gràcies a un treball de recerca històrica de més d’una dècada.
Al rigor acadèmic de David Gesalí i David Íñiguez i a l’anàlisi sistemàtica de l’obra, se suma la passió dels autors per l’aeronàutica i la història; el conjunt fa que La guerra aèria a Catalunya (1936-1939) esdevingui un eina que facilita les claus per a la comprensió d’aquest fenomen complex i amb moltes variables.

La Libreria de Cazarabet
www.cazarabet.com/lalibreria
libreria@cazarabet.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada