dimarts, 15 de gener del 2013

La colectivización de Cerdanyola-Ripollet 1936. Tal como lo vi. Reedició col·lectiva

"Esta colectividad que nos ocupa, de la que formé parte y que dejó una profunda huella en mí, por su gran riqueza humana y social, fue una realización del pueblo por el pueblo mismo" José García Sánchez, Carreta.

Com funcionava una col·lectivització del 1936? Realment va ser una revolució social? Reeditarem un llibre esgotat i gairebé oblidat. Una oportunitat única per conèixer l'experiència des de dins.

El procés d'autogestió protagonitzat pel moviment obrer a la Catalunya del 1936 va afectar principalment les indústries, fàbriques i tallers. D'agràries van haver-hi poques, i la de Cerdanyola-Ripollet va ser una d'elles. I comptem amb un testimoni de primera mà que ens descriu la seva existència, el seu funcionament, els seus pros i els seus contres. Així doncs, des de la perspectiva de la història local, coneixerem amb exactitud i entendrem el que va ser un procés revolucionari a casa nostra.

Un llibre que manté les característiques de l'original: una reedició popular, sense subvencions, feta per la gent. Amb un doble valor: recuperar el llibre en sí pel seu valor històric i al mateix temps reivindicar l'autoorganització, en un moment actual de frau (no de crisi!), per recuperar les nostres vides al marge de l'actual sistema capitalista.

Recta final per a la reedició. Aquí teniu l'enllaç per fer-la mitjançant petites aportacions:

http://www.verkami.com/projects/3681-tal-como-lo-vi-la-colectividad-de-cerdanyola-ripollet-1936     

Per qualsevol dubte o bé si voleu fer aportacions al marge d'internet, ens podeu escriure a aquest e-mail.

Mai Més! Cultura i memòria antifeixista
www.maimes.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada