dilluns, 15 de juliol del 2013

Presentació del vídeo institucional 'Temps de Memòria' al Palau de la Generalitat

Dimarts, 16 de juliol, a les 19h 
Palau de la Generalitat
Plaça Sant Jaume 
Barcelona
 
Dimarts 16 de juliol és projectarà l'audiovisual produït pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya 
 
El vídeo ha estat dirigit pel director de cinema i artista interdisciplinari Lluís Danés. L’objectiu d’aquest audiovisual és homenatjar totes i tots aquells que van donar el millor de si mateixos per un futur millor, i donar a conèixer la missió del Memorial Democràtic, així com difondre i revalorar la tasca de recuperació de la memòria democràtica arreu del país.

En aquest vídeo hi han participat voluntàriament i desinteressada: Alfons Cànovas, Angela Jackson, Joan Pi Cabanes, Miquel Morera, Thomas Faitg, Gilbert Susagna, Neus Català, Mariona Companys, Carles Vallejo, Ramon Espasa, Carme Puig Antich, Imma Puig Antich, Francesc Vallverdú, Enric Cambray, Bonaventura Clotet, Eloi Vila, Gerard Quintana, Mercè Pons, Sílvia Bel, Mònica Terribas, Lluís Llach, Eliseu Climent, Magda Oranich, Josep Guardiola, Rita Marzoa, Clàudia Pujol, Pere Fortuny, Miquel Àngel Vallès, Gabriel Gómez, Montserrat Armengou, Joaquim Aloy, Muriel Casals, Josep Viana i Crespo, Sergi Contreras, Lídia Jiménez, Josep Casemajor, Alícia Oliver, Joan Maria Thomàs, Joaquim Maria Puigvert.

Des del Memorial Democràtic també volem fer un agraïment especial a Jaume Ciurana, Josep Lluís Alay, Carles Vicente, Carme Segura, Montserrat Carrera, Lluís Salitges, Quim Vicente, Isabel López, Mireia Nogués, Anna Danés, Anna Sallés, Antonio de la Fuente Ferraz, Bernat Quintana, Carme Barbany, Carme Sansa, Enric Pubill, Joan Montfort, Joan Soler, Jordi Ferré, Judit Juncosa, Margarida Planell, Mariona Castellví, Marlen Leal, Miquel Vila, Mònica Danés, Mossèn Casañas, Mossèn Juncà, Patricia Mayor, Paule Gorce, Pere Casanovas, Rosa Maria Puig Serra, Rosa Toran, Teresa del Hoyo i Xavier Gracia.

Com també als ajuntaments: d'Arenys de Mar, de Barcelona, de Corbera d'Ebre, de Granollers, de la Bisbal de Falset, i a les diferents entitats com l’Amical de Ravensbrück, Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Arxiu Nacional de Catalunya;  a les associacions Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, de Supervivents de la Lleva del Biberó-41, d'Exinternats del Franquisme a Catalunya, No Jubilem la Memòria, per a les Nacions Unides a Espanya, Prats Endavant, Can Jonch Centre de Cultura per la Pau de Granollers, Castell de Montjuïc, Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona - presó Model, Consorci de la Zona Franca, Consorci Memorial de la Batalla de l'Ebre - COMEBE, Església de Sant Agustí, Fils et Filles de Républicains Espagnols et Enfants de l'Exode (FFREEE), Fundació Congrés de Cultura Catalana, Fundació Jaume Batlle, Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, Imperial War Museum, Maison de reatrite El Cant dels Ocells, Memorial Democràtic dels Treballadors i Treballadores de SEAT, Musée de la Résistance Nationale, Museu Memorial de l’Exili - MUME, Residència Els Guiamets, Unió de Pagesos i Unió General dels Treballadors.

A l’acte de presentació del vídeo institucional, intervindran Joan M. Thomàs. professor d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili, Magda Oranich, advocada, i Lluís Danés, director de la pel·lícula, que pronunciaran unes paraules sobre la transcendència de la memòria dels pobles en democràcia.

El passi de l’audiovisual és farà en versió subtitulada en català. Els parlaments del actes seran interpretats en llenguatge de signes.

Assistència per invitació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada