dimecres, 18 de setembre del 2013

Un parent del ministre de Defensa, entre els detinguts per l’atac de Madrid

Imatge d'Iñigo Pérez de Herrasti
Iñigo Pérez de Herrasti, de 56 anys, també és fill d’una extresorera d’Alianza Popular i cunyat del secretari d’Estat per a la Unió Europea
 
elsingulardigital.cat - Albert Ribas 12/9/13
Entre els assaltants que ahir van protagonitzar l’atac feixista a la delegació de la Generalitat a Madrid s’hi trobava un representant de l’aristocràcia espanyola, Iñigo Pérez de Herrasti y Urquijo. Tal com informa el diari Ara, Pérez de Herrasti és fill de Ramon Pérez de Herrasti y Narváez, marquès d’Albaida i de Begoña Urquijo Álvarez de Eulate, que va morir l’any 2007, i que fou durant anys tresorera d’Alianza Popular.

Els vincles familiars amb la classe política espanyola de Pérez de Herrasti no s’acaben aquí, ja que també és cosí de segon grau del ministre de Defensa, Pedro Morenés i cunyat del secretari d’Estat per a la Unió Europea, Iñigo Méndez de Vigo. La seva germana María, casada amb Méndez de Vigo, és actualment la secretària general del Centro Nacional de Inteligencia (CNI), un càrrec que es considera el número dos de l’espionatge espanyol.

Pérez de Herrasti fa molts anys que forma part del nucli de la ultradreta espanyola, com a líder d'Alianza Nacional i impulsor de la plataforma Asamblea de Unidad Nacional. L’any 2000 va ser detingut i condemnat a 14 anys de presó per possessió d’armes i material per fabricar explosius. Els seu objectiu era atemptar contra familiars de presos d’ETA que viatjaven a Madrid de visita als centres penitenciaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada