dijous, 24 d’octubre del 2013

Homenatge del 75è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals a Barcelona

Dissabte, 26 d’octubre de 2013, a les 11 h
Monument a les Brigades Internacionals
Boca del túnel de la Rovira
Barcelona
Memorial Democràtic
Acte organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació d’Amics de les Brigades Internacionals (AABBII), l’Associació d’Expressos Polítics, i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.
 
El  28 d'octubre de 1938, el Govern de la Segona República Espanyola va organitzar a Barcelona un multitudinari acte de comiat dels Brigades Internacionals, on van desfilar els soldats internacionals que marxaven del país. La retirada havia estat anunciada pel president de la República, el Doctor Negrín, el 21 de setembre de 1938 a la Societat de les Nacions.

Amb motiu de l’aniversari d’aquell comiat, ara se’ls ret un homenatge. L’acte es farà davant de l’escultura David i Goliat, homenatge a les Brigades Internacionals, monument fet per l'escultor Roy Schifrin en homenatge a les Brigades Internacionals i finançat per l'associació que agrupa un dels contingents que en van formar part, el Batalló Abraham Lincoln, format per nord-americans i per la Spanish Civil War Historical Society. El monument fou inaugurat el 28 d'octubre 1988.

L’homenatge comptarà amb la participació de Josep M. Álvarez, secretari general de la UGT; Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO; Oriol Junqueras, president d’ERC; Pere Navarro, primer secretari del PSC-PSOE; Josep Nuet, secretari general d’EUIA; Joan Herrera, secretari general d’ICV;  i  les intervencions finals de Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, i Xavier Trias, alcalde de Barcelona.

Durant l’acte s’interpretaran cançons i discursos de l’època, i en la cloenda de l’acte es farà  una ofrena floral en reconeixement i homenatge a tots aquells que arriscaren la seva vida lluitant per la llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada