diumenge, 6 d’octubre de 2013

Les salvatjades de feixistes espanyols contra Catalunya arriben al Parlament Europeu

Ramón Tremosa ha enviat a tot el personal del Parlament Europeu dos vídeos per denunciar l'augment dels discursos i actes feixistes a l'estat espanyol

directe.cat 4/10/13
L’eurodiputat de CiU, Ramón Tremosa, alerta al Parlament Europeu de l’actuació de grups feixistes espanyols a Barcelona de cara al dia de la Hispanitat i adverteix que "grups associats a partits feixistes cremaran banderes catalanes a Barcelona i es manifestaran per la unitat d'Espanya". El primer  vídeo enviat per l’eurodiputat conté les imatges de l'atac a la seu de la Generalitat a Madrid el passat 11 de setembre. A la seva pàgina web personal, Tremosa destaca que "la sanció que va posar la justícia espanyola al grup d'atacants va ser només una multa de 300 euros". També condemna que l'estat espanyol no hagi reaccionat de manera oficial després que, com es veu en el segon vídeo, el líder ultradretà d'Aliança Nacional, Pedro Pablo, afirmés que "cap part d'Espanya se separarà sense que es vessi sang".

Eurodiputats catalans i bascos denuncien a la CE la permissivitat d'actes feixistes a l'estat espanyol

Els eurodiputats de CiU, PSC, ICV, PNB i Aralar –que també ho fa en nom d’ERC-,  demanen a la Comissió Europea que "prengui mesures davant del constant enaltiment del feixisme i el franquisme dins l'estat espanyol". En una pregunta parlamentària, els eurodiputats denuncien l'acte celebrat a l'escola pública de la localitat de Quijorna (Madrid), el passat 28 de setembre, que va acollir diversos símbols franquistes com ara imatges de Franco. En el text adreçat a l'executiu comunitari recorden que "tots els estats membres estan obligats a sancionar penalment la incitació pública de la violència i a l'odi contra grups o persones per raons de raça, religió o origen ètnic".

Reclamen un procediment d’infracció contra l’estat Espanyol

En aquest sentit, els europarlamentaris demanen a la CE que estudiï els fets i que consideri incloure'ls a l'informe que prepara la institució sobre el compliment de l'aplicació de mesures contra el racisme, la xenofòbia i la violència. A més a més, també plantegen que "si s'escau" inclogui a l'informe previst de cara a finals d'any el procediment d'infracció corresponent contra l'estat espanyol per permetre aquest tipus d'actes.