dimecres, 11 de desembre del 2013

Albiol, absolt pel repartiment de pamflets que vinculaven romanesos i delinqüència


Traducció Estació Collserola
L'alcalde de Badalona va reconèixer haver usat frases "inadequades" en els díptico. Sánchez-Camacho ho celebra: "Tots els quals han perseguit al PPC han fracassat" 

Barcelona. (Agències) 11/12/13.- El jutge ha absolt a l'alcalde de Badalona (Barcelona), Xavier García Albiol, que estava acusat d'un presumpte delicte de provocació a l'odi i a la discriminació pel repartiment de fullets electorals que vinculaven als gitanos romanesos amb la delinqüència de la ciutat, han explicat a EuropaPress fonts judicials. 

En un apunt del seu Twitter recollit per EuropaPress, l'alcalde ha dit que es troba "molt feliç" per la sentència del Jutjat Penal 18 de Barcelona sobre el cas dels dípticos que va repartir al costat de la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, el 24 d'abril de 2010 per diversos barris de Badalona, i posteriors declaracions en mitjans de comunicació en la mateixa línia. Albiol, a més, ha aprofitat l'oportunitat per a criticar que el judici per xenofòbia ho "van muntar els de SOS Racisme de la mà de ICV i PSC". 

Albiol va reconèixer en el seu interrogatori durant el judici el 20 de novembre que havia utilitzat frases "inadequades" sobre gitanos romanesos, però va reiterar que els problemes que segons ell causen són dades objectives. 

Sánchez-Camacho ho celebra: "Tots els quals han perseguit al PPC han fracassat" 
Després de conèixer la notícia, la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha celebrat l'absolució i ha assegurat que la sentència demostra que "tots aquells que han volgut perseguir al PP a Catalunya han fracassat". "És una extraordinària notícia per al PP de Catalunya que tots aquells que ho han volgut atacar, perseguir i menysprear han fracassat i van a seguir fracassant", ha manifestat en roda de premsa en el Senat, en la qual també ha assegurat que ella mateixa s'ha encarregat de traslladar-li la notícia al president del Govern, Mariano Rajoy. 

Segons ha defensat la líder dels 'populars' catalans, "per mal que els malgrat alguns a Catalunya", el PPC representa a mitjan milió de catalans així com "la centralidad política i la defensa dels valors democràtics del principal partit d'Espanya". 


Així mateix, ha insistit que els quals pretenguin seguir perseguint al PPC "seguiran fracassant perquè l'oposició s'exerceix des de l'oposició, amb els instruments d'oposició i no amb uns altres com alguns com han volgut atacar al PP català i a l'alcalde de Badalona". "Vull felicita a l'alcalde. Acaba de ser absolt del judici al que alguns li van voler dur i que acaba de ser declarat innocent, per tant, el PP de Catalunya està molt satisfet aquesta setmana", ha reiterat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada