dilluns, 10 de febrer del 2014

34 aniversari de l'assassinat de Yolanda González. L'Herència franquista avui

 
Yolanda Gonzalez Martín (Deusto 18 de gener de 1961 - Madrid, 2 de febrer de 1980) va ser una líder estudiantil i militant socialista-revolucionària basca assassinada pel Batallón Vasco-Español.

Us convidem a participar a l'acte que el dia 14 de febrer es farà per recordar la seva memòria i on es debatrà sobre l'herència del franquisme en els dies.

Intervindran:

- Xavier Vinader (Periodista)
- Marina Garcia Morante (Estudiant de batxillerat)
- Josep Garganté (CUP)
- Andreu Pagès (Plataforma Amics Yolanda)
 
COMUNICAT DE PREMSA

El proper divendres 14 de febrer a les 18.30 es farà un acte a les Cotxeres de Sants de Barcelona per recordar 34 aniversari de l'assassinat de Yolanda González Martín 2 de febrer de 1980), jove de 19 anys militant revolucionaria, pel Batallón Vasco-Español. El seu assassí Emilio Hellín mai ha demanat perdó i només ha complet 14 dels 43 anys de condemna. A més, ara col•labora amb les forces de seguretat de l'Estat.

En aquest acte volem mostrar el lligam entre les lluites de l'any 1980, en les que participava Yolanda González, i les de l'actualitat, en defensa dels drets a l'educació, de les dones i dels treballadors.

També volem explicat la campanya que la Plataforma de familiars, amics i companys de la Yolanda ha portat a terme arreu de l'estat espanyol des de que el diari el País va informar de la col•laboració d'Emilio Hellín amb les forces de seguretat per denunciar aquesta col•laboració.

Finalment, volem reconèixer l'esforç i el dolor de la família de la Yolanda González al llarg d'aquests anys en record de la seva memòria.

Per aquests motius, us invitem a assistir a aquest acte el divendres 14 de febrer a les Cotxeres de Sants

Barcelona, 10 de febrer de 2014

Plataforma de familiars, amics i companys de Yolanda González

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada