dilluns, 7 d’abril del 2014

Dia de la República 2014 a Nou Barris: Dels Borbons a la República

 
Dels Borbons a la República
Diumenge 13 d'abril a les 11 hores ens concentrem a la Plaça Virrei Amat per commemorar el 83è aniversari de la II República i anar des de l'Avinguda Borbó cap a la Plaça de la República (encara avui plaça Llucmajor).

Es farà una parada a la plaça de "Les Mares de la Plaça de Maig" per retre homenatge a Josep Lluis Facerias, lluitador antifeixista assassinat en aquest lloc per la policia franquista el 30 de juny de 1.957, on hi haurà un breu parlament per part d’un testimoni directe d'aquest crim i es farà una ofrena floral a la placa que recorda aquests fets.
Posteriorment continuarem fins a la Plaça de la República on col·locarem les banderes republicana i catalana al monument.
 
A continuació es farà una ofrena floral al faristol que recorda a les persones de Nou Barris que van lluitar per la República, situat als jardinets que hi ha a l'entrada del parc de la Guineueta i que oficialment es diuen "Jardinets de la II República" (tot i que encara no s'hagin dignat posar un cartell que n'informi). La presentació d'aquest acte serà a càrrec de Felipe L. Aranguren, sociòleg, iaiofluta i un gran amic.

Finalment per tancar l'acte comptarem amb l'actuació de la Coral dels iaioflautes que ens delectaran amb un repertori de cançons reivindicatives que seran un digne colofó ​​per a aquesta jornada de recuperació de la Memòria Històrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada