dimarts, 1 d’abril del 2014

Es busquen voluntaris per recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes

La Guerra Civil a Blanes. Projecte de Recuperació de la Memòria Històrica

Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove organitzen una jornada de voluntariat per recuperar i restaurar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes, que es durà a terme dissabte 12 d’abril.
 
Després de que el passat ple del mes de febrer aprovés catalogar els búnquers com a Bé Cultural d’Interès Local, Joves d’Esquerra verda, amb la col·laboració d’Alternativa Jove, han presentat un projecte per a recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes, i per aquest motiu, busquen voluntaris i voluntàries per col·laborar-hi.

Aquest matí han presentat la jornada de treball que duran a terme dissabte 12 d’Abril de 10:00h del matí, a 18:00h de la tarda, que consistirà en un bloc de dues hores i mitja pel matí, i dues més per la tarda, per tal de netejar, buidar de runes i deixalles els interiors, netejar els creixements vegetals que hi ha hagut a l’interior, i netejar les pintades, moltes d’elles racistes i feixistes.

Entre el bloc de matí i tarda, hi haurà paellada popular per a tots els participants i  una xerrada a càrrec de l’Arxiu Municipal de Blanes per contextualitzar històricament els fets que van succeïr a Blanes durant la Guerra Civil, així com molts d’altres elements de protecció i resistència de la població blanenca davant l’exèrcit franquista que avui ja han desaparegut.

Les jornades tenen com a objectiu recuperar el patrimoni i la memòria històrica de la vila, així com la preservació del simbolisme que suposen aquestes construccions de resistència contra el franquisme. A més, JEV i AJ veuen en aquesta jornada no un fet puntual, sinó que pretenen donar-li continuïtat, si les jornades tenen èxit, amb la recuperació de més espais de memòria històrica a Blanes, poden acabar completat un recorregut o ruta de la memòria.

Per inscriure’s a les jornades, podeu adreçar-vos aqui!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada