diumenge, 22 de juny del 2014

ERC demana a #FelipeVIelBreu que demani perdó per l'assassinat de Companys

 
La senadora Ester Capella recorda l'expresident davant la cambra: "tornarem a sofrir, tornarem a lluitar i tornarem a guanyar"

Direct.cat 17/6/14 Madrid (ACN).- La senadora d'Esquerra Republicana de Catalunya, Ester Capella, ha lamentat aquest dimarts durant el debat sobre la Llei d'Abdicació al Senat que "el cap d'Estat que abdica no ha demanat perdó per l'assassinat del que va ser president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys". "Seria desitjable que el nou rei ho fes", ha subratllat davant la cambra. Capella ha acabat la seva intervenció recordant i mencionant Companys: "Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar i tornarem a guanyar. Difícil és la tasca que ens espera però jo dic que estem possessionats de la nostra força que ens portarà endavant per Catalunya i per la República". 
Capella: ‘El 9N triarem entre república catalana o monarquia espanyola’
Durant la seva intervenció, la senador d'ERC ha assegurat que l'abdicació del Rei ha obert la porta a qüestionar tot un procés constituent i ha titllat de "transició exprés" la celeritat amb què s'ha abordat la successió del monarca. "El procés continua decidit pels mateixos", ha subratllat.

En aquest mateixa línia, Capella ha carregat contra Felip VI assegurant que "el nou Rei no ho és ni per elecció ni per mèrits sinó per ser fills mascle del rei". "No ho decideix la ciutadania sinó el seu ADN", ha sentenciat. És per això que ha conclòs assegurant que "ERC no reconeix la legitimitat de la imposada monarquia".

Capella s'ha mostrat convençuda que el nou de novembre "Catalunya decidirà entre monarquia o república catalana". "El seu model d'estat significa la perpetuació, un model que no es basa en la igualtat". Finalment, ha insistit en denunciar que "la monarquia no ha demanat perdó pel crims del franquisme".      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada