diumenge, 14 de setembre del 2014

Els neonazis desplaçats a Barcelona asseguren que lluitaran “fins a les últimes conseqüències”

Jesús  Rodríguez - Directa.cat 11/09/2014
Quatre gats però s’han fet notar. En el moment més àlgid de la marxa convocada per Alianza Nacional aquest migdia a la rambla del Raval de Barcelona han aconseguit aplegar 48 persones. Enguany no comptaven amb la presència dels seus coreligionaris de Democracia Nacional, amb qui últimament han tingut discrepàncies i això ha fet que l’assistència de manifestants baixés notablement en relació al passat 12 d’octubre. Estaven encapçalats per Pedro Pablo Peña i Manuel Andrino, que han arribat al punt d’inici de la manifestació acompanyats per un comandament dels Mossos d’Esquadra que coordinava l’operatiu per a protegir-los al llarg de tot el recorregut. A només 200 metres s’hi aplegaven unes 400 persones convocades per l’Assemblea de Barri del Raval, Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) i la Plataforma Antifeixista. L’acte de resposta s’ha fet a la plaça d'Aureli Campmany, on en un principi era previst que comencés la manifestació ultradretana.

A la cita antifeixista s’han escoltat les paraules d’Eugeni Rodríguez del Front d'Alliberament Gai de Catalunya i David Minoves d'UCFR, i estava presidida per una pancarta on es llegia “Fora nazis dels nostres barris”. Però en tot moment l’atenció estava posada en direcció a la rambla del Raval, on un dispositiu d’una trentena de furgons de la Brigada Mòbil ha creat una càpsula d’antiavalots que protegia el grupuscle feixista. A un quart d’una del migdia i en paral·lel, les neonazis han començat a baixar per la rambla del Raval mentre les antifeixistes enfilaven el carrer del Carme. "Catalanidad és hispanidad" i "No nos engañan, Cataluña és España" eren els crits que proferien mentre entraven al carrer de Sant Oleguer. Ha estat en aquest punt on un veí des del balcó de casa ha fet sonar a tot volum el tradicional “Cant de la Senyera”, malgrat que els ultres ni tan sols se n’han adonat. “Separatismo és terrorismo” cridava una noia molt exaltada que duia una esvàstica tatuada al coll. Un noi que caminava al seu costat lluïa fins a deu tatuatges a les cames i braços, entre els quals destacava tota la iconografia de la Falange. Han pogut manifestar-se amb absoluta tranquil·litat

Paraules contundents
Per contra, i a poca distància, els antiavalots han fet una càrrega contra les manifestants antifeixistes a l’alçada del carrer Marquès de Barberà, per evitar que caminessin en direcció a la marxa feixista. Hi ha hagut corredisses i s’han replegat a les Rambles, on han intentat avançar de nou fins a tocar del monument de Colom, on ambdues protestes s’han arribat a veure, però separades un centenar de metres. Les antifeixistes han intentat accedir a la zona esquivant aquest cordó, però de nou i a l’alçada del passeig de Colom, les han interceptat altres furgons de la unitat ARRO dels Mossos.

Just en aquest moment és quan els cabdills ultradretans Pedro Pablo Peña i Manuel Andrino han fet els seus parlaments, al lateral de l’edifici de Correus de les Drassanes. Les paraules d’Andrino en aquesta ocasió han estat les més contundents: “Davant la deixadesa del Parlament espanyol sempre hi haurà un grapat d’espanyols, com ja els va haver en el seu moment, disposats a vessar la seva sang i la dels enemics d’Espanya”. A continuació ha afegit “tindrem tota la legitimitat per lluitar fins a les últimes conseqüències, repeteixo, fins a les últimes conseqüències”. Peña ha tancat l’acte amb unes paraules més mesurades, probablement per evitar l’obertura de més diligències per incitació a l’odi en contra seu. Cal recordar que Peña i Andrino estan imputats per aquest delicte arran del discurs que van fer el passat 12 d’octubre a la muntanya de Montjuïc. En el cas de Peña les diligències judicials en contra seu s’han ampliat per les declaracions que va fer al programa Sense Ficció sobre l’extrema dreta europea que va emetre TV3 el passat mes de juny, i on el cabdill ultra va assegurar: “Si es produeix una declaració unilateral d’independència i aquí no passa res i es permet que això continuï, quedarà legitimat l’ús de la violència perquè uns traïdors hauran obert el camí de la secessió”. Malgrat la seva relativa moderació, aquest migdia ha afirmat que “si el govern de la nació no impedeix la consulta, nosaltres serem aquí per a sabotejar-la”, alhora que ha afirmat que el fiscal antiodi de Catalunya que l’investiga “es un mierda” i ha aprofitat per atacar tot allò relacionat amb l’Islam.

L’acte ha entrat a la seva recta final quan les antifeixistes ja s’estaven dispersant a causa de la forta presència policial. Malgrat això alguns nois i noies han aconseguit burlar el dispositiu i han xiulat les paraules de Peña. Tot seguit hi ha hagut una corredissa d’antifeixistes perseguides per mossos en direcció al Raval. Sense més conseqüències.

Les neonazis han plegat les seves banderes i s’han reunit davant del World Trade Center. Una desena d’elles han abandonat Barcelona en una furgoneta en direcció a Madrid, on aquest vespre han convocat una concentració davant la llibreria Blanquerna. D’altres s’han quedat a la capital catalana. Tres d’ells, després de guardar les estanqueres al maleter d’un vehicle particular, s’han posat una senyera al coll i han pujat a un taxi. Aquesta tarda encara voltaran per la ciutat. Cal recordar, però, que n’hi ha uns quants que viuen a Catalunya, com ara el líder ultra de Mataró Javier Ramon Capdevila, que aquest matí ha arribat a infiltrar-se durant uns segons a l’acte antifeixista de la plaça d’Aureli Campany per a prendre fotos de les activistes.

Foto CGT Catalunya
Uns 400 antifeixistes s'han manifestat aquest matí al Raval de Barcelona seguint als 50 feixistes i neonazis que s'han manifestat fins a Colon rodejats d'un dispositiu de Mossos de la BRIMO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada