diumenge, 19 d’octubre del 2014

Els Mossos portaran a la justícia els discursos feixistes del 12-O

Els ultres, marxant per Montjuïc. Foto: Jordi Borràs
Veure video
El líder de la Falange Española va reclamar "posar davant d'un escamot d'afusellament" Mas i Junqueras
 
| 16/10/2014
Els Mossos d'Esquadra portaran a la justícia els discursos feixistes que es van proferir el 12 d'octubre passat en l'acte convocat per grups d'extrema dreta a Montjuïc, a Barcelona, segons ha revelat el portaveu de la policia en declaracions a la Cadena Ser. Segons ha dit el cap policial, "els continguts de l'acte poden esdevenir un delicte d'odi". Entre d'altres proclames, el líder de la Falange Española, Manuel Andrino, va assegurar que davant d'una "probable inacció" dels poders de l'Estat, els "patriotes" tindrien "tota l'autoritat" per "posar davant d'un escamot d'afusellament el Companys de torn, es digui Artur Mas o es digui Oriol Junqueras".

Aquestes i altres declaracions han portat els Mossos a obrir diligències penals contra les persones que les van proferir. A banda de les d'Andrino, el líder del grup ultradretà Alianza Nacional, Pablo Peña, va declarar que si el govern no prohibia la consulta sobiranista ells actuarien "amb acció directa suplint l'acció de l'Estat en els col·legis electorals".

El portaveu dels mossos, Xavier Porcuna ha explicat que s'estan recollint "tots els mitjans de prova per portar-los davant l'autoritat judicial en considerar que el contingut que es van difondre durant aquest acte poden esdevenir un delicte d'odi".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada