diumenge, 16 de novembre del 2014

La germana de Puig Antich considera "històrica" l'ordre de detenció contra Martín Villa i Utrera Molina

 
Mercè Puig Antich té poca confiança que la justícia espanyola respongui a la petició
La germana de l'anarquista executat pel franquisme com a condemna per la mort d'un policia de la brigada politico-social -en un judici que anys després es va constatar ple d'irregularitats- ha subratllat que una ordre de detenció com la que ha passat la Interpol argentina a la Interpol espanyola és "la primera vegada que passa", per la qual cosa no ha dubtat a qualificar el fet "d'històric".
 
També ha destacat que la Interpol argentina dicta l'ordre "amb caràcter d'urgència", per la qual cosa, creu que la vintena d'afectats s'hauran de presentar davant l'Audiència Nacional on és possible que es prengui alguna mesura cautelar, com ara retirar-los els passaport o fer-los presentar cada quinze dies.
 
Tot i això, Puig Antich té poca confiança que la justícia espanyola atengui les peticions de la Interpol. "És molt difícil", ha admès, i ha recordat que "ja va passar amb el Muñecas". La germana de l'anarquista executat es refereix a l'exguàrdia civil Jesús Muñecas Aguilar, reclamat igualment per la jutgessa Servini per tortures durant el franquisme. L'Audiència Nacional va rebutjar la petició d'extradició per considerar que el delicte havia prescrit.
 
Tot i això, la Coordinadora estatal de suport a la querella argentina contra crims del franquisme (Cequa), a la qual pertany Puig Antich, no llença la tovallola: "Nosaltres també hem de lluitar perquè això arribi a bon port", ha assegurat. "Confiem que aquesta vegada són una vintena de persones", ha afegit, per acabar declarant: "No ho podem desaprofitar. Fa molts anys que la gent que forma Ceaqua lluita per això. Ara ja toca".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada