diumenge, 8 de febrer del 2015

Gavà s'adhereix a la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Fascismo, Mai Més

Representants de l'ajuntament, de l'institut Bruguers i d'Amical
(Foto: Elbruguers.cat)
Traducció Estació Collserola
Gavà (Barcelona), 6 feb (EFE).- L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president d'Amical Mauthausen, Enric Garriga, han signat un conveni d'adhesió de la ciutat a la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Fascismo, Mai Més.

La iniciativa la va posar en marxa en 2013 l'associació Amical de Mauthausen, que agrupa i representa als espanyols que van ser víctimes del nazisme en els camps de concentració.

L'objectiu és crear una xarxa local integrada per centres educatius, entitats i ciutats que eduquin en la prevenció del fascismo des de la memòria històrica.

El consistori va acordar per unanimitat, en el ple del passat mes de gener, l'adhesió a aquesta Xarxa a petició de l'Institut de Bruguers, que ja forma part.

De fet, alguns alumnes del centre han viatjat recentment a Alemanya per a visitar el camp de concentració de Buchenwald.

Enric Garriga ha explicat que "aquesta xarxa pretén aconseguir dos objectius: recuperar la memòria històrica, el que va ser la deportació republicana, i l'altra a prevenir el fascismo ", que ha afegit que el Projecte Buchenwald "vol treballar des del món local, els ajuntaments, les institucions i els instituts, el que va ser aquesta etapa històrica i lluitar contra el fascismo ". EFE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada