dimarts, 19 de maig del 2015

El Celcle Català de Negocis denuncia els símbols franquistes davant la Junta Electoral Central

 
L’organització d’empresaris no entén que es prohibeixin les estelades que no són el símbol de cap partit polític
 
El Singular.cat - Redacció 18/5/15
El Cercle Català de Negocis ha sol·licitat a la Junta Electoral Central cancel·lar la prohibició d’estelades en espais públics. I en cas contrari, i amb els mateixos arguments, procedir a demanar la retirada de tots els símbols franquistes segons es desprèn del document “Cens de simbologia franquista de Catalunya”, realitzat pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya”, on es localitza, identifica i cataloga 3.647 mostres de simbologia franquista en el espai públic català

Les bandera estelada és un símbol de llibertat i de reivindicació nacional, però no es pot considerat un símbol partidista ja que no pertany a cap partit polític”, asseguren. D’aquesta manera, la Junta Electoral Central amb la seva decisió de prohibir les estelades, “atenta contra la llibertat d’expressió, dret fonamental recollit en la Constitució Espanyola”.

Finalment, en aquesta denúncia del CCN, es posa de manifest que en cas de no acceptar ni la cancel·lació de la retirada d’estelades, ni prohibir la simbologia franquista, la Junta Electoral Central “no estarà complint amb la seva fonamental missió de vetllar per la transparència i objectivitat del procés electoral”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada