dijous, 21 de maig del 2015

El PP L'Hospitalet torna a carregar contra la immigració amb un fullet que cobreix a la seva candidata amb un vel


Traducciö Estació Collserola
  • Després de vincular immigració amb delinqüència i prometre una limitació a bazares i quebabs, el PP hospitalense dóna una volta de rosca a les seves propostes antiinmigración reclamant no donar ajudes a qui "vulnerin les nostres normes de convivència"
  •  El PP català ha centrat la campanya en accions de tall xenòfob, com repartir octavillas incendiarias en el barri amb més immigrants de Barcelona o utilitzar l'eslògan ultraderechista "Primer els de casa!"
  •  SOS Racisme va anunciar la setmana passada que portarà la campanya del PP català davant la Fiscalia de l'Odi
El Diario.es Arturo Puente 20/05/2015
El PP de L'Hospitalet ha accentuat la seva posada en escena xenòfoba en la recta final de la campanya. En un acte centrat en la immigració, els conservadors ha repartit un fullet en el qual cobreixen a la seva candidata, Sonia Esplugas, amb un niqab. En la primera pàgina del fullet repartit apareix una franja horitzontal amb els ulls d'Esplugas sobre la frase " Defensem la nostra cultura i la nostra llibertat", simulant que estigui coberta amb l'abillament islàmic. Quan es torna la pàgina, apareix la cara completa de la candidata i diverses propostes electorals, com prohibir el vel i vetar les ajudes socials als immigrants que "vulnerin les nostres normes de convivència".

Aquest és la segona octavilla repartida pel PP de la localitat per a donar a conèixer les seves propostes antiinmigración. El mes passat la formació buzoneó una fulla de propaganda en la qual proposava limitar comerços com bazares i quebabs, a més de sol·licitar 5 anys d'empadronament per a accedir a determinades ajudes socials. La campanya, titulada "Pensem el mateix", va en línia del discurs que el PP català està esgrimint davant les municipals catalanes, a imatge de la qual en 2011 va portar a Xavier García Albiol a l'ajuntament de Badalona. Esplugas, que freqüentment lliga immigració i inseguretat, s'ha mostrat una orgullosa defensora de les polítiques antiinmigración aplicades a Badalona pel seu partit.

L'anomenat "model Albiol" és la línia principal de la campanya municipal del PP a Catalunya. La setmana passada el PP de Barcelona va repartir octavillas en el Raval, el barri amb més població immigrant de la ciutat, assegurant que el "el Raval no pot convertir-se en un gueto islàmic". Alberto Fernández Díaz, alcaldable per Barcelona a més de germà del ministre d'Interior, no és l'únic candidat del PP català que ha centrat la seva campanya en la immigració. A Rubí la candidata del PP Mònica Querol utilitza com eslògan de campanya la frase " Primer els de casa!" usada habitualment pel partit xenòfob Plataforma Per Catalunya.

Davant l'empenyi de Ciutadans, que podria arravassar llocs clau a la formació d'Alicia Sánchez Camacho, el PP català ha optat per refugiar-se en el discurs contra la immigració que, fins a ara, havia vingut fent PxC, un partit de clar tall racista que en les legislatures passades va obtenir representació en ciutats importants com Vic, L'Hospitalet, Manresa o El Vendrell.
De fet els populars van començar a incendiar el discurs de la immigració poc abans de la campanya electoral, amb una bateria de propostes en el Parlament en les quals reclamaven limitar les ajudes socials o prioritzar la sanitat per a "ciutadans de ple dret", alguna cosa que va també la la línia de Ciutadans, que considera que els immigrants sense papers no han d'accedir a tot el catàleg de sanitat pública i advoquen fervientemente per prohibir el vel.

SOS Racisme va anunciar la setmana passada que portaria la campanya del PP a Catalunya davant la Fiscalia de l'Odi i van lamentar que el PP hagi optat per copiar l'estil d'altres partits europeus que busquen réditos en un discurs antiinmigración.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada