diumenge, 10 de maig del 2015

Lliurament del carnet núm 1 a Neus Català a Els Guiamets

 
Comunistes.cat 4/5/15
Una delegació de Comunistes de Catalunya i de Joventut Comunista de Catalunya van viatjar diumenge 3 de maig a Els Guiamets per compartir un dia i un dinar amb la Neus Català i fer-li entrega del carnet nº1 de l'organització. Els va acompanyar la historiadora Elisenda Belenguer i Mercadé autora de la biografia de la Neus, "Neus Català, Memòria i lluita" editada per la Fundació Pere Ardiaca el 2006 i que darrerament ha viatjat al Camp d'extermini de Ravensbrük amb la delegació catalana.

La Neus és una dona que no necessita presentació. De fa 100 anys, que va néixer en aquest petit poble del Priorat, ha viscut una vida rica i plena, de lluita i compromís per una societat justa i igualitària. I ara encara ens ofereix la seva bonhomia, el seu somriure i l'alegria de saber-se estimada per molta gent.

Mentre el Secretari General Joan Josep Nuet li donava el carnet, amb les banderes comunistes i republicanes de fons, ella va comentar que admirava els joves i encara aprenia d'elles i ells.

La Neus és un exemple de tots aquells valors que defensem els i les comunistes: consciència, compromís, convicció, confiança, coherència, coratge, companyerisme, cooperació, camaraderia i classe.

Compartir un dia amb ella és un regal que ens permet sentir-nos hereves i hereus de les dones i homes que van lluitar en condicions extremes i al mateix temps, renovar el nostre compromís en el moment actual i les generacions futures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada