divendres, 22 de maig del 2015

Ultres del Casal Tramuntana i carlins de tot l’estat, a la llista de PxC El Prat


Delta Llobregat - REDACCIÓ - 16/5/15
La llista electoral del partit Plataforma per Catalunya per a les eleccions municipals del Prat compta amb la presència d’alguns membres actius del centre ultradretà barceloní Casal Tramuntana i també aixopluga carlins provinents de tot l’estat espanyol, cas de l’alcaldable Víctor Ibáñez, originari d’Albacete. A la ciutat manxega, Ibáñez era membre de l’agrupació ultra nacionalista i ultra catòlica Círculo Carlista Marqués de Villores i també va ser cap nacional de les Juventudes Tradicionalistas, agrupació juvenil de la facció carlina ultradretana i integrista catòlica Comunión Tradicionalista (enfrontada al Partido Carlista, escindit i derivat cap al socialisme durant el tardofranquisme), defensors del lema “Dios, Patria, Rey”.
 
Ibáñez també apareix com a tercer suplent en la llista del partit d’extrema dreta Plataforma España 2000 a la província de Conca per a les eleccions generals de l’any 2008. El número dos de la candidatura, Miguel Llopis Rosselló, és membre actiu del Casal Tramuntana, centre de reunió i organització d’ultradretans que va ser forçat a marxar del barri del Clot per la pressió veïnal i la denúncia d’organitzacions com Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Ara s’ubiquen al barri de La Verneda-Sant Martí, on també es troben amb l’oposició de plataformes antifeixistes.
 
La resta de llista està farcida de simpatitzans carlins com María de la Cruz Hinojosa (número 4), que resideix a Còrdoba, Luis Carlon de Palència, Víctor Iribarren (Madrid) entre altres, i més membres del Casal Tramuntana. Com a curiositat, el número 22 de la llista pratenca de PxC és Miguel Menéndez Piñar, un dels néts del dirigent de la formació franquista i nacionalcatòlica Fuerza Nueva, Blas Piñar. Menéndez Piñar va ser un dels fundadors de PxL (Partido por la Libertad) el 2012, l’extensió madrilenya del partit PxC.
 
Fotografia de Nació Digital
 
El reportatge sencer, a la revista en paper


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada