dimarts, 24 de novembre del 2015

El documental 'Valadredo' al Memorial

 
El 25.11.2015 al Memorial Democràtic a les a les 19:00h.
Peu de la Creu, 4
Barcelona

Valadredo” és un documental dirigit per l’historiador i documentalista Oriol Riart que descriu una de les batalles més cruents i alhora més desconegudes que va tenir lloc al Pirineu català durant la Guerra Civil: la batalla de la muntanya de Valadredo.

El documental es divideix en tres parts: l'arribada del front al Pallars Sobirà i la batalla del Valadredo, l'activitat de les unitats guerrilleres republicanes a la rereguarda franquista i la immediata postguerra, en la que els habitants de les zones més properes al front van trobar en la venda de metralla i material bèl·lic un mitjà econòmic per sobreviure.

Oriol Riart, com a fil conductor de l'obra, utilitza el dietari personal del doctor Pere Tarrés, sanitari del primer batalló de la 133 Brigada Mixta republicana. Va ser una de les unitats que va participar activament en els combats del Valadredo, i també d’altres documents com ara els informes d'operacions de l'exèrcit nacional.

Per a l’elaboració del documental es va comptar amb la participació del Grup de Recreació Històrica Exèrcit de l’Ebre, que recrea escenes històriques i ajuda l'espectador a comprendre millor els fets narrats.

Hi participaran Oriol Riart, director del documental, José María Simón Castellví, comissionat del Col·legi de Metges de Barcelona per a l’Any Doctor Tarrés el 2005 i Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada