diumenge, 1 de gener de 2012

XV Marxa-Homenatge als Maquis, 2012

marxa-maquis.org
Jornades en memòria i d’homenatge a Quico Sabaté, Paco Conesa, Martín Ruiz, Antoni Miracle i Rogelio Madrigal a Girona. Contra la imposició de l’oblit i la impunitat dels crims del franquisme i la transició.

-DIMECRES 4 DE GENER: a les 12.30h. TROBADA DE RECORD I HOMENATGE AL CEMENTIRI DE GIRONA en l’efemèride dels 52 anys de l’assassinat a mans de la Guardia Civil de Paco Consea, Martín Ruiz, Antoni Miracle i Rogelio Madrigal al mas Clarà i les sves inmediacions de Palol de Revardit, en aplicació de la denominada llei de fugues. Ofrena floral, poemes i paraules davant la seva tomba a terra.

-DISSABTE 14 DE GENER A LES 11.30h. a "L’ESPAI MARFÀ": Presentació de ‘Sabaté. Quinze anys de guerrilla urbana antifranquista (1945-1960), (2011-Virus Editorial), la traducció al català de la principal biografia del gueriller anarcosindicalista d’ Antonio Téllez Solà. Amb la intervenció d’ Enrich Mèlich, anarquista exguerriller, i de Patric de San Pedro, de Virus Editorial que enguany compleix el seu 20è aniversari.

-DIUMENGE 15 DE GENER: A LES 18h. a KAN RUSK: Pizzeria solidària "A Saco Pizzetti" + Projecció del film ‘Behold a pale horse’ (‘Y llegó el dia de la venganza’), del director amb Fred Zinnemann, una super producció de Hollywood, de Columbia (1964), inspirada en la vida de Quico Sabaté, amb Gregory Peck, actor que fa de Sabaté, i Anthony Quinn, el seu perseguidor, amb el nom de tinent Viñolas de la Guàrdia Civil, que personifica al comissari Quintela, l’antic cap de la Brigada Político-Social de Barcelona (actualment denominada ‘Grupo VI de la Brigada Provincial de Información’ del CNP, segons el llibre de David Fernández, ‘Crónicas del 6’, Virus), era expert en la lluita contra l’anarquisme social i la CNT, censurada a l’Estat espanyol durant anys pel franquisme, a partir del ministre aleshores d’Informació i Turisme Manuel Fraga Iribarne, i que fins després de la mort de Franco no es va projectar. COL.LOQUI POSTERIOR..

-DIJOUS 19 DE GENER A LES 19h. a "L’ESPAI MARFÀ": Presentació del llibre ‘Tren Correu 1.104, el darrer viatge del Quico Sabaté i els seus quatre companys’, Edithot (2010), a càrrec del seu autor, Joan Ventura Ballbé.

-DISSABTE 21 DE GENER A LES 11.30h. a "L’ESPAI MARFÀ": Projecció del capítol sobre Quico Sabaté de la sèrie documental ‘El Maquis a Catalunya (1939-1963)’ (1987), a càrrec del seu autor Ricard de Vargas Golarons.

-DISSABTE 21 DE GENER a les 11.30h. AL PÁRKING DEL PAVELLÓ DE FONTEJAU.(PUNT DE TROBADA I SORTIDA): Visita guiada al Mas Clarà i els seus entorns, a Palol de Revardit. A càrrec de Josep Terrades, impulsor del Centre d’Estudi i Divulgació Màs Clarà, investigador expert en la figura de Quico Sabaté.