dimarts, 11 de juny de 2013

III Homenatge Maquis a Cerdanyola 2013


Aquest juny tindrà lloc l'homenatge al grup de maquis llibertaris que van actuar a Cerdanyola del Vallès. El Maquis va ser un moviment de resistència armada al franquisme. Oblidats i menystinguts per la historiografia oficial, són molts els actes de caràcter popular que s'organitzen arreu del territori. En aquest cas farem memòria del grup, encapçalat per Josep Lluís Facerías, que va actuar a Cerdanyola del Vallès l'any 1950.

L'acte és també un memorial per Antoni Franquesa, membre del grup i assassinat per la Guàrdia Civil arrel de l'acció que van dur a terme a la vila de Cerdanyola.

L'homenatge començarà el divendres 14 de juny al Casal Popular i Cultural La Clau (c/Mare de Déu del Pilar, 43) a les 19h, amb la presentació dels actes, la projecció de Maquis a Catalunya: Josep Lluís Facerías i cafeta.

El dissabte 29 de juny tindrà lloc la marxa per Collserola, marxa comentada per conèixer l'existència d'aquest grup de maquis. La sortida serà a les 9h de la Biblioteca pública de Cerdanyola, al costat de l'estació de trens. La marxa acabarà a la Plaça Sant Ramon, on tindrà lloc un vermut popular a les 13h.

Coorganitzat pels col·lectius Mala Herba i Mai Més!
http://malaherbacerdanyola.wordpress.com/
http://maimes.cat

 Us esperem!

Mai Més! Cultura i memòria antifeixista
www.maimes.cat