dijous, 11 de desembre de 2014

Campanya de Verkami pel primer disc de la Brigada Intergeneracional per la Recuperació de la Memòria HistòricaDescripció del projecte
     
Què és la Brigada Intergeneracional?
 
El projecte Brigada InterGeneracional és un col·lectiu d'artistes per a la Recuperació de la Memòria Històrica que tenen alguna cosa a dir des de la seva experiència personal o familiar o des de qualsevol aspecte de la nostra història recent que els ha tocat o emocionat d'alguna manera a través de les seves cançons. N'hi ha moltes d'originals però també hi ha cançons i poemes de fa molts anys amb una nova mirada. Tot plegat per tal d'anar conformant un mapa vivencial, social i emocional de La República, La Guerra Civil (o més aviat Cop d'Estat Feixista), la Dictadura i la Transició a la Democràcia. Després d'organitzar un concert al Festival Barnasants i un altre al Poble Vell de Corbera d'Ebre durant aquest 2014, el proper pas és, amb la vostra col·laboració, fer un disc abans d'acabar el primer any d'existència per a posar en comú tot això i per a ajudar a finançar més activitats per recuperar la nostra memòria històrica en un moment en el que s'estan morint els darrers testimonis directes de la Guerra Civil. És doncs no només necessari sinó a més URGENT! Demanem, per tant, el màxim de col·laboració per a poder aportar llum a gent de totes les edats i capes socials amb cançons de totes les generacions i gèneres musicals d'artistes actuals i de sempre per ajudar a descobrir, generar curiositat i interès per una part enfosquida de la història que és de tots però que alguns volen amagar. Volem trencar el pacte de silenci i tots els tabús perquè no podem mirar el futur ni tancar ferides sense conèixer bé el nostre passat i dignificar tothom qui va patir i morir injustament.

 Els artistes que han cedit cançons sobre la memòria històrica per aquest primer disc són: Cesk Freixas, Feliu Ventura, Quico Pi de la Serra & Carme Canela, Enric Hernàez, Manel Joseph, Xavier Batllés, Xavier Baró, Os Chotos!, Rosa Luxemburg, La Banda del Panda, Sergi Dantí, Joanjo Bosk, l'Orquestra de Trinxera, François Pagès, Turnez & Sesé i Quico, El Cèlio i el Noi Mut de Ferreries. I les cançons inèdites que s'han enregistrat expressament pel disc són les de: Rusó Sala, Dani Caracola, Mike Wild i Roc Casagran amb Cesk Freixas.