dissabte, 16 de maig del 2015

La Junta Electoral Central ordena retirar les estelades dels edificis públics

L'estelada (ja retirada) a la façana de l'Ajuntament de Vic. Foto: Josep M. Costa


 
  • La resolució respon a la denúncia de Societat Civil Catalana
  • L'ens considera que "són incompatibles amb l'obligació de neutralitat" de les institucions
- Nació Digital.cat 14/5/15
La Junta Electoral Central ha dictaminat que s'ordeni la retirada d'estelades d'edificis públics durant la campanya electoral. L'ens considera que "són incompatibles amb l'obligació de neutralitat dels poders públics". Aquesta resolució respon a la denúncia de Societat Civil Catalana (SCC). 
 
L'acord assenyala que durant les campanyes electorals els poders públics estan obligats a mantenir una neutralitat política. Per tant, no poden col·locar símbols o banderes "partidistes" en edificis públics. Per això, en els propers dies s'hauran de retirar. 
 
Vic ja s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió i el seu alcalde, Josep M. Vila d'Abadal, ha assegurat que retirarà les estelades dels espais públics i les hissarà de nou després de les eleccions municipals. 
 
SCC va denunciar la presència d'estelades hissades en espais públics de 323 municipis de Catalunya. L'entitat espanyolista considera que “es podria estar vulnerant la neutralitat política durant la propera campanya” i, per aquest motiu, va instar a l'administració electoral a actuar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada