diumenge, 7 de novembre de 2010

Retencions de persones per portar pegatines contra la visita del Papa07.11.2010 enfocant
La imatge que us presentem ha estat presa fa escasos minuts [14:30 h del dia 7 de novembre]. Mostra a diverses persones que en aquests moments ens informen que estarien sent retingudes pels mossos d'esquadra per portar simplement pegatines contra la visita del Papa a Barcelona. Les persones estarien sent identificades i sembla ser que acusades de "continuar una manifestació un cop desconvocada". Trista intervenció final com a guàrdia suïssa del pas per Interior de la ICV de Joan Saura i Joan Herrera.

Dijous passat milers de persones es van manifestar a Barcelona, omplint la plaça Sant Jaume de gom a gom, contra la visita d'aquest dirigent religiós. Ahir, 6 de novembre, els mossos d'esquadra haurien repetit la maniobra de dubtosa legalitat de la retenció de manifestants contraris a la visita del Papa -en aquest cas manifestants explícits i convocats per la CGT-. Segons denuncia el comunicat de la CGT sobre aquesta retenció tal i com ha aparegut al seu web. Aquest matí, tal i com informa Vilaweb, més de dos-cents manifestatns s'han petonejat al pas del papamòbil al sortir del Palau Arquebisbal, poc després centenars de dones s'han manifestat amb el lema 'Fora el rosari dels nostres ovaris'.

"Els Mossos retenen manifestants anti-Papa de la CGT perquè no s’acostin a la Catedral

Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra van retenir a la Via Laietana des de les 3 de la tarda del dissabte 6 de novembre, al més de mig centenar de manifestants anti-Papa, convocats per la Federació Local de Barcelona del sindicat anarquista CGT, perquè no s’acostessin a la Catedral, on ja s’havia muntat un perímetre de seguretat per la visita del Pontífex aquest diumenge.

Els manifestants han pujat per la vorera de la Via Laietana des de la seva seu, a la cantonada amb el carrer Princesa, però en arribar a la cantonada amb la plaça Antoni Maura, a la seu de la patronal Foment, els Mossos els han impedit travessar l’avinguda i els han retingut enmig de crits i alguna empenta, durant prop de dues hores.

Els manifestants, que han vist negat el seu dret a manifesta-se i expressar-se lluirement, han criticat la presència del Papa a Barcelona, per tot el que representa i per l’enorme despesa de diners que comporta la seva visita, i més en un context de crisi econòmica com el que estem vivint.

- Podeu veure un vídeo de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) amb declaracions i imatges de la mobilització i l’actuació dels Mossos:


- Kaos en la Red:

16:00.

Un grup de 150 persones es troba en aquests mateixos moments literalment segrestat per la policia a Barcelona, per exercir el seu dret a la protesta contra la visita del Papa. Segons han informat a Kaosenlared alguns dels presents en l’acte de protesta, la policia manté retinguts a un grup d’unes 150 persones en la Via Laietana, a l’altura de l’encreuament amb l’Avinguda de la Catedral. La protesta havia estat convocada per la CGT-Barcelona, i tenia com objectiu realitzar un menjar-protesta en la Plaça de la Catedral en repudi a la visita del Papa a la ciutat.

Quan el grup de manifestants es dirigiria cap al lloc de l’acte, la policia ha abordat als mateixos, obligant-los a detenir-se. Més de 100 policies, gairebé un major nombre de forces de seguretat que de manifestants, han envoltat als presents, i els estan impedint qualsevol moviment. La manifestació es troba de facto segrestada per la policia, en un acte que atempta contra els drets civils i ciutadans de tots els presents. Els presents fan una crida a la mobilització ciutadana contra aquest nou acte de pur feixisme realitzat per la policia, reclamant que tot el qual pugui acudeixi fins al lloc dels fets per a sumar-se a la protesta i mostrar la seva solidaritat.

17:15

La policia deixa marxar als retinguts, encara que s’ha impedit que es dirigeixin cap a la Plaça de la Catedral. Els manifestant tornen a la seu de la CGT de Barcelona.

Els presents marxen en manifestació cap a la seu del sindicat.

Gairebé dues hores han estat retinguts per la policia en ple carrer, impedint qualsevol moviment dels mateixos. Finalment, després de negociar amb les forces repressives, s’ha permès que marxin cap a la seu sindical, encara que, com diem, se’ls ha impedit exercir el seu dret a la protesta.

Malgrat l’abús, no hauran aconseguit res: hi haurà més actes en les pròximes hores.

18:20.

Barcelona està en aquest moment en estat de lloc. Hi ha policia per totes els carrers del Barri Gòtic i han tallat totalment la Via Laietana i totes els carrers al voltant de la catedral. Els Mossos estan també parant arbitràriament a la gent i fent cerques. Durant la manifestació de la CGT alguns fotògrafs han estat parats i els han pres les dades. Algunes càmeres fotogràfiques han estat requisades.

La visita del Papa ha obligat a preparar un dispositiu sense precedents. La cridada ’zona zero’, que embolica la Sagrada Família, forma un perímetre de 42 pomes fins als carrers del recorregut papal que provocarà infinitat de talls de tràfic. Podeu llegir els comentaris d’alguns companys que ja estan sofrint en les seves pròpies carns els "efectes" de tal dispositiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada