Dissabte 3 de Març. Inici 19:30h. Al Casal la Clau. c/Mare de Déu del Pilar nº43. Cerdanyola del Vallès
Granados y Delgado. Un crimen legal.
El cas de dos llibertaris que van ser condemats a mort en un Consell de guerra que no va arribar a l'hora de duració. Assassinats el 17 d'agost de 1963, acusats de posar unes bombes que mai van tocar, i malgrat que els autors materials ho van fer públic a París aquells mateixos dies.
Documental de Xavier Montanyà i Lala Gomà. Premi FIPA de Plata, 1996.
Presentació a càrrec de Xavier Montanyà.
Periodista, guionista i autor de documentals. Director i guionista del llarg-metratge documental 'Memòria Negra' (2006), sobre les conseqüències de la colonització espanyola de la Guinea Equatorial. També és coautor i guionista dels documentals televisius de cinquanta-cinc minuts: 'Sense llibertat (2002, TV3); 'Winnipeg. Palabras de un exilio' (1998, Arte-France i TVE); i 'Granados et Delgado. Un crime legal' (1996, Arte-France), Premi FIPA d'argent, de la televisió ARTE-France, amb producció executiva de 'Point du jour' (París), i Ovideo-TV (Barcelona), guardonat amb el FIPA d'argent 1996 al Festival Internacional de Programes Audiovisuals de Biarritz. Ha obtingut el primer premi de documentals del Primer Festival Internacional de Televisió de Barcelona 1997 (emès per Arte, TVE i TV3). Ha dirigit els documentals (i n'ha co-escrit el guió): 'Nfumu Ngui, el goril·la blanc' (2002, TV3); 'Joan Peiró i la justícia de Franco' (2002, TV3); 'El Manifest Groc. Un debat sobre la cultura catalana' (2004, TVC). Ha estat guionista dels programes 'Àngel Casas Show', 'Tres, catorze, setze' i 'Música per a camaleons' de la Televisió de Catalunya. És membre del consell assessor del suplement 'Cultura/s' de La Vanguardia i col·laborador de la revista 'Sapiens' i de 'Vilaweb'. I ha escrit els llibres: 'Pirates de la llibertat' (Empúries, Premi Octavi Pellissa, 2002), 'La gran evasió. L'heroica fugida dels últims exiliats de Pinochet' (Ara llibres, 2006). Va ser membre del col·lectiu Carlota Tolosa, autor del llibre 'La torna de la torna. Salvador Puig Antich i el MIL' (Empúries, 1985).
Carta des de Gasteiz
Lectura de la carta escrita pel col·lectiu de familiars i víctimes dels fets de Vitòria. El 3 de març de 1976, cinc treballadors van ser assassinats i més de cent ferits, la majoria per bales, pels trets efectuats per la policia espanyola al desallotjar una esglèsia, on es duia a terme una assemblea de treballadors en vaga.
Muere accidental de un anarquista
Una comèdia de Darío Fo en la qual el dramaturg italià desmunta la mort d'un anarquista en mans de la policia. La peça rememora l'assassinat, al 1969, del ferroviari Giuseppe Pinelli durant l'interrogatori en el qual se l'acusava falsament d'un atemptat a Milà. Des que el col·lectiu La Comune va estrenar al 1970 l'obra, aquesta s'ha convertit en un dels textos de teatre polític del segle XX més coneguts i representats.
A càrrec de la Cia. Proyecto Paralelo.
www.maimes.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada