dimecres, 18 de setembre del 2013

El CNI darrere els grups feixistes que van atemptar contra la delegació catalana a Madrid


Beatriz Méndez de Vigo, secretària general del Centro Nacional de Intel•ligència (CNI) està emparentada amb un dels dirigents de l’atemptat, Íñigo Pérez de Herrasti y Urquijo.

directe.cat 13/9/13
Del grup de feixistes que dimecres van rebentar la celebració de la Diada a la delegació de la Generalitat a Madrid cal destacar una figura molt concreta. Un home ja gran que, tot i la caçadora blau marí i un clauer amb cadena, no casava amb la imatge de la resta. Cap cot, mans a les butxaques i gairebé sense fer res, es va mantenir dins el grup sempre, com mirant de no ser reconegut. Un cop detingut s'ha sabut que té 56 anys i el seu nom és Íñigo Pérez de Herrasti y Urquijo. 

Qui és Iñigo Pérez de Herrasti y Urquijo?
Pérez de Herrasti és un vell conegut en els ambients d'ultradreta. Màxim dirigent d'Alianza Nacional i impulsor de la plataforma “Assemblea de Unidad Nacional”, va ser detingut l'any 2000 i condemnat a 14 anys de presó (18 en demanava la fiscalia) per possessió d'armes (una pistola automàtica i dues semiautomàtiques) i material per fabricar explosius. L'objectiu eren els familiars de presos d'ETA que viatjaven a Madrid per a les visites als centres penitenciaris. L'any 2007 va fer una vaga de fam en protesta pel que ell considerava “tracte de favor” de les institucions penitenciàries als presos d'ETA.

Vinculacions entre el PP, CNI i l’extrema dreta
La biografia del detingut, però, té un altre vessant. És fill de Ramon Pérez de Herrasti y Narváez, marquès d'Albaida, i la desapareguda (2007) Begoña Urquijo Álvarez de Eulate, de la família dels marquesos d'Urquijo però més coneguda perquè va ser durant molts anys tresorera d'Alianza Popular.

La germana gran d'Íñigo Pérez de Herrasti, María, està casada amb Íñigo Méndez de Vigo, antic eurodiputat del PP i actual secretari d'Estat per a la Unió Europea. Es dóna la circumstància que la germana de Méndez de Vigo, Beatriz, és la secretària general del Centro Nacional de Inteligencia (CNI); a la pràctica, la número 2 de l'organisme. En un segon nivell de parentiu, Íñigo Pérez de Herrasti Urquijo és cosí, per part de mare, de Pedro Morenés Eulate, l'actual ministre de Defensa del govern espanyol. Tot queda en família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada