divendres, 1 de juny del 2012

Com podem aturar l’extrema dreta? Jornades d’Unitat contra el feixisme i el racisme

Polítics xenòfobs, ‘centres socials’ nazis, agressions feixistes al carrer…
Com podem aturar l’extrema dreta?
Jornades d’Unitat contra el feixisme i el racisme

dissabte 2 de juny · 11h-24h · Espai Jove La Fontana, Gran de Gràcia 190 (Metro Fontana L3)

Amb la participació, entre d’altres, de: Weyman Bennett, Unity Against Fascism (GB); Rosa Cañadell, portaveu d’USTEC; Esteban Ibarra, Movimiento Contra la Intolerancia; Miquel Ramos, Obrint Pas; Rosa Toran, Amical Mauthausen; La Xixa Teatre…

Les notícies d’arreu d’Europa són molt preocupants. Amb el rerefons de la crisi, a França, el Front Nacional, del qual Plataforma per Catalunya (PxC) és una petita còpia, va rebre més del 18% dels vots a les eleccions presidencials. A Grècia, el partit obertament nazi, Alba Daurada, ha aconseguit 21 diputats amb el 6,9%. A Noruega, aviat serà l’aniversari de la terrible matança d’Oslo a mans d’Anders Breivik, un home que té una ideologia molt semblant a la de PxC.

A casa, PxC ha fracassat als seus intents d’entrar al Parlament català i al Congrés de Madrid. Però tenen desenes de regidors, i ara un sector del partit aplica l’estratègia de Casa Pound Itàlia, declarament feixista, de crear ‘centres socials’ per intentar captar joves. Hi ha cada vegada més agressions feixistes i racistes al carrer, fins i tot protagonitzades pel mateix ‘führer’ de PxC, Josep Anglada.

És clar que ens enfrontem a una greu amenaça.

Però també és clar que tenim respostes. La magnífica manifestació al Clot contra el local nazi n’és l’última mostra. Quan ens unim, som molts més que ells; tenim molta més força que una colla de feixistes que han de mentir per intentar guanyar suport.

Aquestes jornades són un espai de debat respecte a com podem impulsar millor la lluita contra l’extrema dreta. No seran classes magistrals, sinó una oportunitat perquè totes les persones que donen suport a UCFR puguin compartir idees i propostes, preguntes i diverses respostes.

L’objectiu és enfortir i estendre la nostra lluita, i construir més unitat contra el feixisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada