diumenge, 8 de juliol del 2012

Projecció del documental "Operació Garzón contra l'independentisme català"


Ateneu Mulei
Divendres 13 de juliol de 2012
c/Església, 10. Molins de Rei
21h - A l'aparcament del costat de l'Ateneu Mulei
Estrena del documental
"Operació Garzón contra l'independentisme català
"
un documental de Llibertat.cat i Zeba Produccions

Un documental sobre l'altra cara de Barcelona 92
Coincidint amb el vintè aniversari de l'Operació Garzón als Països Catalans, s'ha editat aquest documental per abordar la persecució de l'independentisme del 1992 en el marc dels Jocs Olímpics que es van celebrar a Barcelona.

Cal recordar la cara més oculta dels Jocs, com va ser l'Operació Garzón i la ràtzia repressiva contra l'independentisme català. Un total de 38 independentistes van patir una persecució indiscriminada acusats de pertànyer a Terra Lliure, que es mantenia activa malgrat l'autodissolució de la IV assemblea de l'organització armada.

El jutge Baltasar Garzón, ara condemnat a 11 anys d'inhabilitació per les escoltes del cas Gürtel, va aprovar la incomunicació dels detinguts a les dependències de la Guàrdia Civil, un període durant el qual els independentistes van ser torturats. El jutge però, va ignorar les tortures de què van ser objecte els detinguts tot i que declaraven davant seu haver partit maltractaments. El magistrat, coneixedor de les denúncies i de l'estat del detinguts, es va valdre de les declaracions extretes sota tortura per part de la Guàrdia Civil per instruir un sumari que implicava desenes de persones.

Garzón va vulnerar així els drets humans amb l'Operació Garzón, tal com sentenciaria el Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg 12 anys després, condemnant l’estat espanyol per haver vulnerat l’article número 2 de la Convenció contra la Tortura en haver-se negat a investigar les denúncies per maltractaments tot i les evidències existents. L’aparell polític i jurídic del moment, però, no s'han assegut mai, de moment, al banc dels acusats.
Comptarem amb la presència de:
  • Josep Poveda i Ramon Piqué, independentistes encausats en l'Operació Garzón
  • Martí Majoral, portaveu d'Alerta Solidària
 Amb l'actuació de Marcel Casellas

Hi haurà servei de bar i entrepans.
A l'acabar l'acte, l'Ateneu Mulei estarà obert amb música enllaunada i bon ambient.
Ho organitzen: Ateneu Mulei i CUP Molins de Rei

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada