divendres, 5 de juliol del 2013

El PP d'Altafulla ofèn les vìctimes del nazisme

4/7/13
Els lamentables episodis protagonitzats per personatges públics, molts d’ells polítics, en què per manca de voluntat o de capacitat d’argumentació, es feia un ús banal dels crims del nazisme per atacar els seus adversaris ideològics, semblava que havia deixat de ser una alternativa per a qui no sap conviure en democràcia. 

Ara ens tornem a trobar que el PP d’Altafulla ha comparat la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana amb una convenció del Partit nazi. Una vegada més, l’Amical de Mauthausen i altres camps ha de denunciar l’ús irresponsable que es fa, en el nostre país, de la llibertat d’expressió; precisament, un dret defensat pels lluitadors antifeixistes, alguns d’ells membres de la nostra associació. A moltes institucions internacionals, de països amb més tradició democràtica i molt més sensibles a aquesta qüestió, els sobta la utilització d’aquesta estratègia com a eina política i els transmet una pèssima imatge del nostre país. 


Aquestes declaracions no les fan brètols ignorants i sense formació, que sovint es refugien en l’anonimat per escampar odi, sinó els nostres polítics; per això, els demanaríem que fessin un exercici de reflexió i es posessin en el lloc de les víctimes dels règims nazifeixistes, així podran mesurar l’abast i gravetat de les seves paraules. En democràcia, la discrepància és legítima, les postures oposades han de ser replicades amb arguments i el recurs fàcil d’utilitzar el qualificatiu de nazi no és altra cosa que una banalització indecent i una ofensa a la ciutadania per quant la consideren immadura i fàcilment adoctrinable amb missatges simplistes i falsificadors de la Història. 


Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d'Espanya

1 comentari:

  1. Això em recorda un interessant article de la germanista Rosa Sala Rose sobre la banalització de comparar el nazisme amb motes realitats. Una lectura obligatòria en el darrers temps: http://rosasalarose.blogspot.com.es/2013/06/la-reductio-ad-hitlerum.html

    ResponElimina