dimecres, 3 de juliol del 2013

Tots i totes cap al ple municipal per l'eliminació de tots els carrers franquistes del Prat de LLob.

El ple municipal del Prat de Llobregat del 3 de juliol inclourà un punt sobre nomenclàtor on s'aprovarà la substitució de dos carrers i una plaça del Prat que tenen noms franquistes de les set existents al municipi. 
 
El 1 de juliol l'Ajuntament del Prat informa a la Plataforma "Esborrem el Feixisme, dignifiquem els carrers" que durant el ple del proper 3 de juliol, aquest dimecres, s'aprovarà el canvi de 3 dels 7 noms de  carrers amb nomencaltura franquista que des de la plataforma es demanaven canviar.
Els tres noms que es canviaran i els seus substituts són:

-Alcalde Ferrer i Monés, que passarà a ser Aragó.
-Joan Vila Dalmau, que passarà a ser Vicente Ferrer.
-Plaça Avicultor Colominas, que passarà a ser Granja Colominas.

Els noms restants que no es canviaran són: Rector Farrès i Poch, Victor Casanovas, Josep Guilera i Molas, Rector Martí i Piñol.

 
Des de la Plataforma Antifeixista del Prat convoquem el mateix dia del ple, dimecres 3, a les 18.30h concentració davant l'ajuntament per mostrar la satisfacció per la petita victòria, però també per reclamar la retirada de tota la nomenclatura i simbologia franquista del Prat.

Quatre anys d'espera 
El canvi es produeix oficialment quatre anys després de que  la plataforma entrés al ple de l'ajuntament una moció demanant el canvi, era març del 2009. Aquell ple va aixecar polseguera i la moció va ser rebuda amb molta tensió pels partits polítics que, tot i votar-la majoritàriament, no van evitar un encès debat amb els membres de la mateixa que marcaria les relacions posteriors. Des de llavors la plataforma ha criticat reiteradament la tardança en la resolució de l’assumpte, arribant a fer diverses accions com la del gener del 2012 en que van pintar de vermell totes les plaques dels carrers denunciats.
 
Una de les possibles causes del retard podria estar en el mateix sentit de l’acord que no va ser unànim entre els grups polítics que van expressar diferències segons els carrers tractats, i que pel que sembla no estava en la línia del que demandava la plataforma. Aquesta plantejava el canvi de nom de set carrers, els tres alcaldes franquistes: Rafael Ferrer i Monés, Joan Vila i Dalmau i Josep Colominas Vergés, que són els que seran substituits aquest dimecres; a més de les del mossèn del període, Rector Farrés i Poch; els dels “caidos por Dios y por España”, Victor Casanovas i Rector Martí i Piñol, i el del farmaceútic falangista Josep Guilera i Molas, que finalment no seran substituides deixant l'assumpte encara obert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada