dissabte, 1 de febrer del 2014

La justícia i la família

MJBarreiroLG 26/1/14.
El passat 15 d'aquest mes per fi vaig poder presentar les tres denúncies familiars al costat d'altres tres col·lectives en el Consulat d'Argentina a Barcelona.

La decisió de tornar a lliurar tota la documentació dels meus dos familiars afusellats arribar gràcies a que la jutgessa María de Servini en el mes de setembre decideix obrir tots els consulats argentins del món perquè víctimes i familiars puguem denunciar lliurement, sense intermediaris, que en el meu cas i en el moltes famílies des de fa ja any i mig que lliurem tota la documentació estàvem embullats en un bucle d'engany ja que la nostra documentació a dia d'avui no tenim proves fefaents que hagin entrat en any i mig en el jutjat d'aquesta jutgessa. 
 
Per la qual cosa aquesta vegada si es, si sabem en la família que els nostres familiars assassinats, més el posible nena robat a Cartagena entra per fi en el jutjat. 
 
la Justícia i la família, sense intermediaris que donant-los els poders notarials fa any i mig s'han servit d'aquesta manera de la nostra desgràcia i del nostre dolor però la paraula donada que els crims familiars arribaven al jutjat argentí mai la van complir, ni per a nosaltres ni per a moltes més famílies.
 
Per la qual cosa aconsello no creure gens de paraules donades, qui vulgui tenir la seguretat que els seus documents entren o van entrar en el jutjat no té més que exigir un document signat per dita jutjada, de no ser així la seguretat mai la tindran, paraules que les hi duu el vent; poders judicials que en el seu moment han servit sumats uns a altres per a reforçar judicialment a l'Argentina l'actuació de determinades persones però mai en benefici dels morts de les persones que hem signat, almenys dels quals no hem tingut la sort de ser els triats dels senyors que es van nomenar en amos d'un procés històric per a la població d'aquest país. 
 
Molt és el dany ocasionat, crear-nos expectatives falses de poder demanar justícia i deixar-nos llençats amb la necessitat i el dolor, deixar als morts en boca dels uns i els altres segons la ignorància humana els dóna per pensar que els morts se seleccionen. Major escarn no podríem passar, els nostres morts en dubte i la nostra documentació ja no l'antiga sinó la vigent sense saber on es troba i que llei de protecció de dades que país l'empara. 
 
A través del Consulat no tenim advocats ni procurador, però si tenim la seguretat que aquest organisme ho lliura al jutjat de la causa contra els crims del franquisme, la justícia en la seva plena acceptació segueix sent per a qui té mitjans econòmics o per a qui ha estat o sigui triat dels senyors que es van ensenyorir del procés de tots. 
 
Cura amb els altruismes... quan sobretodo comporten vida laboral i medalles internacionals, fotos i entrevistes en els mitjans... altruisme va ser el nostre, que lliurem un poder notarial signat amb el treball intel·lectual i tota la documentació en canvi de no-res, de si dius alguna cosa et posem a caure d'un ruc, però del ruc cauran els quals cometen la falta que el temps posarà en el seu lloc. 
 
Els meus morts han arribat al jutjat d'Argentina sol gràcies a la intel·ligència de la jutgessa, almenys de moment així ho ha demostrat donant-nos la possibilitat que tots puguem lliurar els nostres casos sense amiguismos, ni favoritismes ni suposades estratègies falses per a manipular i ensenyorir-se com vaig dir d'un procés que és de tots. 
 
Les meves denúncies col·lectives es refereixen als afusellaments dels Marins de l'Arsenal Militar de Ferrol, amb el seu llistat de víctimes i el seu llistat de causes militars; els afusellaments a Màlaga en el cementiri de San Rafael amb el llistat de víctimes  des de 1937 a 1948 que són els quals conec a través de dues historiadores i el crim de la carretera de Málaga-Almería. Aquests textos duia un any esperant l'oportunitat d'arribar a la justícia i van ser ignorats per aquestes persones tan altruistas que per maledicencias primer d'un individu que s'ha nomenat així mateix coordinador de Catalunya sota el beneplàcit d'una associació d'expressos polítics de nou encuny a Madrid van crear el mal clima apropiat on la justícia i les expectatives altruistas van deixar pas als favoritismes i als amiguismos així com a l'engany que a casa sofrim tots durant l'any 2013. 
 
Sis dossiers van ser lliurats per mi al Consulat, amb l'esperança que en el Jutjat Nacional en el Criminal i Correccional Federal nº1 – Secretaria nº 1, de la ciutat de Buenos Aires trobin per fi la justícia per a tantes víctimes oblidades de "gent tan altruista" a través de la Causa 4591/10 caratulada “N.N. s/genocidi”. 
 
I perquè així consti el nostre engany i el nostre dolor ho exposo perquè no s'oblidi mai que les víctimes del franquisme som pastura fàcil de qui venja a cobrir el que l'estat espanyol es nega a complir.

I parafrasejant a Groucho Marx: "Aquesta és la meva experiència si a algú no li agrada no tinc altra"

Per a demanar cita en el consulat argentí de Barcelona per aquest tema escriure un correu a l'atenció de Felicitas a aquesta adreça:
 nacionalidad_cbarc@mrecic.gov.ar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada