dimarts, 25 de febrer del 2014

Fora els legionaris de Sant Andreu

 
5.000 m2 de terrenys públics per a desfilades militars i misses de campanya

       
Mil persones s’han concentrat a la Plaça Orfila de Sant Andreu de Palomar. La reivindicació s’ha centrat en l’anulació de la cessió de terrenys públics que li ha fet el Consorci de la Zona Franca a la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona. Segons els manifestants, aquest grup seria el responsable de les pintades feixistes amb les quals s’ha llevat avui el poble de Sant Andreu.

 

Els 5.000 m2 dels solars en principi han d’anar destinats a la construcció d’equipaments públics. Aquests edificis ja porten un retràs de 7 anys i mig, i sembla que encara s’allargarà algun més. Si bé l’argument és que no hi ha diners per a construir, l’administració fa pocs mesos ja es va encarregar d’aplanar i netejar el terreny que serveix per a les desfilades militars. Actualment, els exercicis uniformats i armats es celebren a menys de 100 metres d’un Institut de Secundària i d’un Col·legi d’Educació Primària.
 
L’Ajuntament ja ha començat a pressionar al Consorci de la Zona Franca, presidit pel mateix alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Una circumstància que podria provocar que les paraules quedin només en paraules. Al manifest de l’Assemblea Antifeixista de Sant Andreu s’han sumat més de 80 entitats cíviques.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada